Kategória

Fekete lencse és sült cékla saláta ghível és friss fűszernövényekkel

Fekete lencse és sült cékla saláta ghível és friss fűszernövényekkel

Ez a finom saláta különösen alkalmas őszre, hiszen melegen is fogyasztható. Vagy hűtőben tárolhatod másnapra.

Ez a finom saláta különösen alkalmas őszre, hiszen melegen is fogyasztható. Vagy hűtőben tárolhatod másnapra.

És kész is van:

A lencsét alaposan öblítsük le, és tegyük egy edénybe. Öntsön vizet úgy, hogy körülbelül 2 cm-rel elérje a lencsét. Forraljuk fel, sózzuk. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Kb. 15 perc után ne felejtsd el megkóstolni, a beluga lencse nagyon könnyen megfő.

Keverjünk össze két kanál ghí-t apróra vágott fűszernövényekkel, és hagyjuk állni. Zsírként a ghí ízvezető, és ennek köszönhetően a fűszernövények íze és aromája szépen kiemelkedik a salátán.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ideális a grillprogramhoz.

A répát apró kockákra vágjuk. Sütőpapírt helyezünk egy tepsire, és megkenjük olajjal. A céklát előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük. A répa legyen pirított és ropogós.

A hagymát és a spenótot felaprítjuk, mindkét paprikát apró kockákra vágjuk.

Egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint ínyenc élesztőt, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot.

Ezután adjuk hozzá a sült céklát és a főtt feketelencsét.

Alaposan keverjük össze, végül keverjük hozzá a ghit és a fűszernövényeket.

Ez a saláta különösen alkalmas őszre, mivel melegen is fogyasztható. Ellenben elrejtheted egy dobozba ideális ebédnek a munkába. Ráadásul gyönyörűen is néz ki, így bátran kijelenthetjük, hogy biztosan nem fogsz megsértődni tőle. És mi a helyzet a gránátalma magokkal! Ossza meg velünk, hogy tetszett.

Počet porcí: 4
Összetevők