Kategória

Csirkeszárny fokhagymával és balzsamecettel

Csirkeszárny fokhagymával és balzsamecettel

Csirkeszárny, melyhez kiváló pác készíthető balzsameccsel és fűszernövényekkel.

És kész is van:

A fokhagymagerezdeket egy serpenyőben extra szűz olívaolajon megpirítjuk. Ha megsültek, vegyük ki a szegfűszeget, és pirítsuk meg a hagymát ugyanabban az olajban. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, fűszerezzük borssal és fűszernövényekkel. 8-10 percig sütjük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a cukrot és a csirkehúslevet. Amikor a csirkeszárnyak aranybarnára sültek, ráöntjük az elkészített öntetet. Közepes-alacsony lángon kb fél óráig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Borges receptje

Počet porcí: 4
Összetevők
  • 150 ml csirke alaplé
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fűszernövények ízlés szerint: rozmaring, kakukkfű, oregánó, ...
  • 500 g csirkeszárny
  • 2 evőkanál barna cukor
    Nádcukor Nádcukor