Akár hidegen, akár melegen, főételként vagy desszertként tálaljuk, ez a remek recept felébreszti ízlelőbimbóit!
És kész is van:
A kölest blansírozzuk fel forrásban lévő vízzel. Ezután a kölest a fűszerekkel együtt főzzük zöldségitalban. Lassú tűzön, fedő nélkül, lassan főzzük kb. 20 percig, majd lefedve hagyjuk még pár percig főni. Ezután távolítsa el a szegfűszeget.
Ezután a kölesbe keverjük az apróra vágott mandulát, a kókuszzsírt, ízlés szerint szirupot és aszalt gyümölcsöket. A tepsit alaposan kikenjük zsírral, az elkészített masszát vékonyan leöntjük és elsimítjuk, végül belenyomkodjuk az előzőleg kimagozott szilvát.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, a szilva szépen kiengedi a levét.
A receptet a Countrylife készítette