Kategória

Magazin

Vegán pisztáciás sajttorta

Vegán pisztáciás sajttorta

Ez a vegán sajttorta szó szerint elolvad a szájban. Nem is csoda, hiszen az elkészítéséhez többek között a kiváló pisztáciakrémünket is felhasználod.

Vegán citromos kuszkusz

Vegán citromos kuszkusz

Gyors, finom, és ami a legfontosabb, vegán citromos kuszkusz, amely ízével és villámgyors elkészítésével lenyűgöz. Készítsd el te is!

Meggyes RAW torta

Meggyes RAW torta

Élvezze a nassolást korlátok és bűntudat nélkül! Ezen a fantasztikus meggyes tortán mindenki szívesen osztozik – függetlenül attól, hogy vegán életmódot követ, cöliákiás vagy laktózmentes diétát tart.

Vegán diós brownie

Vegán diós brownie

A népszerű brownie tisztán növényi változata ugyanolyan finom, mint a hagyományos, és ugyanúgy rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

A vegánizmus egyre népszerűbb táplálkozási mód és életstílus. Nem csupán az ételek kiválasztásáról szól, hanem egy átfogó filozófiáról, amely az állatok szenvedésének minimalizálására és a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére törekszik.

Gluténmentes marokkói sütemények

Gluténmentes marokkói sütemények

Szeretitek a marokkói süteményeket? Mi is! Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek ennek a talán kissé szokatlan változatnak a receptjét – glutén nélkül és hozzáadott cukor nélkül.

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Próbálja ki a dióliszt alternatíváját a hagyományos búzalisztek helyett, és élvezze azok egyedülálló ízét és finomságát. Ennek köszönhetően az egészséges sütés és a végtelen nassolás szezonja valójában folyamatosan tarthat, nemcsak karácsonykor vagy húsvétkor.

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

A mozgás és az egészséges táplálkozás nem minden – néha a szervezetünknek szüksége van étrend-kiegészítők segítségére is. Az egyik legjobb ilyen kiegészítő kétségtelenül a kollagén. Mi is ez, és miért kellene a kollagénnek mindennapjaink természetes részévé válnia?

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

Csodálatos ital, amely egyre gyakrabban hódítja meg az egészséges életmód híveinek konyháit és a szupermarketek polcait. Azonban nem minden kombucha egyforma. De mi is valójában a kombucha? Mindezt részletesen elmagyarázzuk a következő cikkben.

Gluténmentes pisztáciatekercs

Gluténmentes pisztáciatekercs

Készíts velünk együtt egy finom pisztáciás tekercset liofilizált málnával. Ezt a finomságot a cöliákiások is bátran fogyaszthatják, hiszen gluténmentes pisztácia lisztből készül.

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Ha reggelente minden percet számolsz, akkor biztos értékelni fogod ennek az egyszerű, egészséges reggelinek a gyors receptjét. A zabkását pillanatok alatt elkészítheted, és reggel csak elő kell venned a hűtőből. Ideális!

Finom karikák Grizly diókrémmel

Finom karikák Grizly diókrémmel

Nem sikerül annyi süteményt sütnöd, mint a szomszédodnak? Semmi gond! Készíts csak egyféle tésztát, és varázsolj elő egy egész karácsonyi süteménykollekciót, a mi diókrémeinkkel ízesítve.

Ropogós havas karácsonyfák

Ropogós havas karácsonyfák

Van egy tippünk a közös karácsonyi szórakozáshoz a konyhában. Ezt a ropogós finomságot még a gyerekek is elkészíthetik egy kis segítséggel.

Mandulás linzer

Mandulás linzer

A hagyományos linzer karika különleges formában. Tarts velünk, és süssünk linzert mandulalisztből.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Próbáld ki ezt a receptet egy finom kurkumás latte, vagy más néven aranytej elkészítéséhez, amely felmelegít és erősíti az immunitást.

Diós golyók fehér csokoládéban

Diós golyók fehér csokoládéban

Gyors, sütés nélküli édesség, amelynek csodás pisztácia és csokoládé illata van. Láss neki a finom, fehér csokoládéval bevont diós golyók elkészítésének, és nem fogod megbánni.

Kókuszos puding chia magokkal

Kókuszos puding chia magokkal

Az egészséges, és főleg gyors reggeliből vagy tízóraiból sohasem elég. Készítsen elő kókusztejet, chia magot, cikória szirupot és gyümölcsöket. Kezdhetjük!

Pisztáciás kenyér

Pisztáciás kenyér

A banán kenyeret biztosan már mindenki ismeri. De mi lenne, ha ezúttal kipróbálnánk a pisztáciás változatot? Fehér csokoládéval, áfonyával és házi pisztáciakrémmel ellenállhatatlan finomsággá válik.

Epres kockák

Epres kockák

A finom tönkölybúzalisztből készült torta édes puding- és eperréteggel minden gyümölcsös ízek kedvelőjének örömet okoz majd.

Földimogyoróvajas torta

Földimogyoróvajas torta

Ezen a tortán nem csak te fogsz élvezettel falatozni, hanem az egész környezeted is – ha egyáltalán marad belőle. A földimogyoró és a csokoládé kombinációjának ugyanis kevesen tudnak ellenállni.

A kakaó ára rohamosan emelkedik

A kakaó ára rohamosan emelkedik

Lehet, hogy az utóbbi időben észrevette a híreket arról, hogy a kakaó ára gyorsan emelkedik. Ennek következményeként emelkednek a csokoládé és más csokoládés finomságok árai is. Mi áll ennek a hátterében?

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

Változás kellett! Ezért kezdtük el fokozatosan vadonatúj csomagolásba csomagolni a GRIZLY finomságokat. Amellett, hogy igazán szépek, számos más nagyszerű tulajdonsággal is rendelkeznek – visszazárhatóak, és segítenek megőrizni a csomagolt termékek maximális minőségét és frissességét.

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

A mai mozgalmas élet körforgásában, ahol a munkát, a családot és az egészséget igyekszünk összeegyeztetni, nem könnyű megtalálni a megfelelő ételeket, amelyek segítenek az egyensúly elérésében. A kutatásuk azonban sokszorosan kifizetődő lehet – a mandula is a táplálkozási sztárok közé tartozik.

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

Makadámia dió, makadámia diók, makadám dió... Ugyanaz a makadámia dió rejtőzik mindezen nevek alatt. Első pillantásra a kevésbé ismert diók kellemes ízűek, és az első kóstolás után ráérez majd az ízére. Mit és hol termesztenek? Örömmel elmondjuk.

Isteni aszalt mangó

Isteni aszalt mangó

A mangót az istenek gyümölcsének nevezik, és nem tehetünk mást, mint hogy egyetértünk! Az aszalt édes mangónk valóban isteni ízű.

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

A vegán reggelinek fontos tápanyagokat kell tartalmaznia, beleértve a vitaminokat és ásványi anyagokat. Tudja meg, hogyan élvezheti királyként a reggelt, de ugyanakkor ne csalja meg testét. Egészséges tippeket hozunk, amelyek mosolyt csalnak az arcodra. Tartalmazzon hüvelyeseket Nincs fehérje vagy ütés. Nem kell mindig tofunak és más szójaterméknek lennie. A hüvelyesek nagyszerű fehérjeforrások. A csicseriborsó hummus királya, a lencsekrém királynő, de mit szólnál a babos gofrihoz ! Nem gondoltál még arra, hogy hüvelyeseket rejts az édes ételekbe? Akkor itt az ideje elkezdeni. Növényi tejek reggelire mindenhez A növényi tejek nem csak jobb ízt adnak a reggeli zabkásának és turmixoknak, hanem más tápanyagokat is. Leggyakrabban növényi eredetű diótejekkel fogsz találkozni (például mandulatej , könnyen elkészíthető és olyan finom), amelyeket otthon is elkészíthetsz. Ha azonban dióallergiája van, ne aggódjon. Készítsen egzotikus tejet a szup

Bab gofri

Bab gofri

A hüvelyesek és a fehérje édességekbe rejtése nagyszerű módja annak, hogy egy finom, egészséges reggelivel kezdje a napot. De ebben az esetben nem kell mennie csak az édesség kedvéért, mert ezek a gofrik rendkívül sokoldalúak, édes és sós változatban is tálalhatod.

Házi készítésű instant kása

Házi készítésű instant kása

Olyan bőséges reggelire van szüksége reggel, amelyet pillanatok alatt elkészíthet, és egyben egészséges és ízletes? Ebben az esetben nyúljon az instant kása után. De mi van akkor, ha nem akarsz adagos zabkását vásárolni, ami nem éppen gazdaságos vagy környezetbarát? Készítsd el a sajátodat! A nagy előny az, hogy pontosan az Ön kívánságai szerint készül - Ön teljes mértékben irányíthatja a kompozíciót.

A pelyhekre célozva

A pelyhekre célozva

Mindenki ismeri a zabpelyhet, de próbáltad már hajdinát, amaránt vagy teff pelyhet? Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Desszert vagy reggeli? Mi van, ha mindkettő? Kényeztesse magát egy édes reggelivel, amelyet nem kell megbánnia. Olyan egyszerű tippeket hozunk nektek, amelyekkel a reggelije egészségesebb, táplálóbb lesz, és hosszabb ideig jóllakott lesz.

Mézeskalács Sacrajde

Mézeskalács Sacrajde

A karácsony mézeskalács nélkül nem karácsony. Javaslom kipróbálni ezt a receptet, ami nagyon hasonló, az illata, az íze más. Lehet, hogy nem mézeskalács, de ez a recept nagyon dögös.

Mandula - kókuszgolyó

Mandula - kókuszgolyó

Azt a gyönyörű időt, tele illatokkal és fényekkel, fényességgel, hogy meleget keltsen magadban. A megfelelő idő a Grizly.cz-en elérhető alapanyagokból sületlen süti elkészítésére

Csokoládé GRIZZLY brownie

Csokoládé GRIZZLY brownie

A brownie valójában csokoládé, sütés után sűrű, folyékony csokoládémagot rejt. Szó szerint mindenki nem csak eheti, hanem sütheti is.

Sós granola

Sós granola

Valószínűleg mindenki ismeri a granola édes változatát, de miért ne próbálná ki a sós változatot?

Thai curry

Thai curry

Szereted az ázsiai konyhát? Szóval ki kell próbálnod ezt a klasszikust.

Vegán Grizzly Granola

Vegán Grizzly Granola

Készíts egy finom reggelit olyan alapanyagokból, amelyeket könnyedén egy helyen vásárolhatsz meg, és pár perc alatt mindent elkészíthetsz.

Erős dió négy: mandula, kesudió, pekándió, mogyoró

A kesudió, a mandula, a pekándió és a mogyoró a valaha volt legnépszerűbb diófélék. Ebből a cikkből megtudhatja, miért szereti mindenki, és azt is, hogyan kell használni őket.

1. Mandula

A mandula a világ legnépszerűbb mogyorói közé tartozik, és ha megkóstoljuk és megnézzük tápanyag-összetételét, azt látjuk, hogy ez egyáltalán nem meglepő! Ízletesek és rendkívül gazdagok egészséges növényi zsírokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Tudtad, hogy a mandula valójában a közönséges mandulafa magja? A magvakban megvan a lehetőség, hogy növényké váljanak. Minden olyan tápanyagot tartalmaznak, amely ezt az átalakulást biztosítja. El tudod képzelni, mennyi mandulát kell tartalmaznia egy kis mandulának, hogy ötméteres fa nőjön belőle? Nemhogy egy egész maroknyit?

Csak egy kis marék mandula (28 g) lenyűgöző 3,5 gramm rostot, 6 g fehérjét, 14 g zsírt (amelyből bő 9 g egészséges egyszeresen telítetlen zsírsav), az ajánlott napi bevitel (DDI) 37%-át tartalmazza. ) E-vitamin és 20% DV magnézium. Ezenkívül a mandula megfelelő forrása a réznek, a riboflavinnak és a foszfornak. Ne felejtsd el, hogy az antioxidánsok elsősorban a mandula barna héjában koncentrálódnak, így ha ezekkel az anyagokkal szeretnéd kiegészíteni szervezeted, javasoljuk, hogy ne pucold meg a mandulát.

Mi lesz velük?

Vásárolhat mandulát natúr vagy pörkölt , hámozott (blansírozott) vagy sózva , valamint csokoládéval , fűszerekkel vagy mézzel borítva. Leggyakrabban a mandula önmagában vagy más diófélékkel vagy szárított gyümölccsel kombinálva egészséges snackként szolgál. De sütéshez is hasznos lesz, főleg, ha a mandulát finom lisztre darálod . Mandulából készíthetünk növényi tejet vagy dióvajat is.

TIPP: Igazi marcipán

Egyszerűen készítsen igazi mandulás marcipánt és tálalja desszertként vagy cukorkaként.

Szüksége lesz: 180 g hámozott mandula , 180 g porcukor és 3 evőkanál méz

Eljárás: A mandulát turmixoljuk finom porrá, keverjük össze a cukorral és adjunk hozzá mézet. A tésztát alaposan összegyúrjuk. Ha a marcipánt desszertként szeretnénk tálalni, formáljunk golyókat egy mandulával a közepébe. Ezek a golyók is remek ízűek, ha csokoládéba csomagoljuk.


2. Kesudió

A kesudió krémes, vese alakú dió. A nagyszerű hír az, hogy akárcsak a mandula, a kesudió is magvak, és tele vannak a magvak minden előnyével. Tele vannak egészséges zsírokkal, fehérjékkel és rostokkal, valamint antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok széles skáláját tartalmazzák. Ezek közül a tiamint (B1-vitamin) és a K-vitamint érdemes kiemelni.Az ásványi anyagok közül a magnéziumot, a mangánt és a cinket. Ezenkívül a diófélék közül a legalacsonyabb a kalóriaértékük. Ha ehhez hozzáadjuk a jelentős fehérje- és rosttartalmukat, akkor nyugodt lelkiismerettel iktathatjuk be a redukáló diétába ezeket a finom vajkat.

Mi lesz velük?

Más diófélékhez hasonlóan a kesudió is felhasználható dióliszt , vaj vagy tej készítésére. Leggyakrabban önmagukban vagy szárított gyümölccsel kombinálva fogyasztja őket. Ha emészthetőbbé szeretné tenni a kesudiót, csak áztassa egy tál vízbe egy ideig. Ez aktiválja a dióban lévő enzimeket, és jobban emészthetővé teszi őket.

TIPP: Kesudió energiaszeletek

A datolyapálcás zacskó szétszakadt, próbáld meg elkészíteni az egyszerű házilag elkészíthető változatot.

Szüksége lesz: 2 csésze medjool datolya (kb. 20 db), ¾ csésze kesudió , ½ csésze mandula , ¾ teáskanál fahéj , 1 teáskanál vanília , csipet só

Eljárás: Távolítsa el a magokat a medjool datolyáról. Adjunk hozzá minden hozzávalót és egy fél evőkanál vizet a robotgépbe. Hagyjuk nagyobb diódarabokkal ragacsos tésztává dolgozni. A tésztát egy tepsire terítjük, és 15 percre a fagyasztóba tesszük. Rúd alakú téglalapokra vágjuk.


3. Pekándió

A pekándió Észak-Amerikában őshonos. Kinézetre hasonlítanak a mi vlasakjainkra , de a különbség az ízben és az állagban van. A pekándió sokkal lágyabb, vajasabb, és bár csak kis mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, édesebb is. Az összes dió közül ez tartalmazza a legtöbb egészséges zsírt, és nagyon gazdag rostban, rézben, tiaminban (B1-vitamin) és cinkben.

Mi lesz velük?

A pekándió luxusdiónak számít, de a legkövérebbek közé tartozik. Az ajánlott adag körülbelül 28 gramm ezekből a finom gyümölcsökből naponta (ez nagyjából 20 fél pekándiónak felel meg). Próbálja meg ezeket a dióféléket joghurthoz, zabpehelyhez adni, vagy szórja meg salátára. Sütéskor főként muffinokhoz vagy banános szendvicsekhez használhatjuk. Ezt a finomságot azonban önmagában értékelni fogja leginkább, mint egy gyors harapnivalót útközben.

TIPP: Pekándió juharszirupban

Az édesen sózott karamell pekándió tökéletes ropogóssá teszi a salátát, de önmagában is szolgálhat egészséges nassolnivalóként.

Szüksége lesz: 1 csésze pekándió , ¼ csésze juharszirup , 2 csipet só

Eljárás: Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon pirítsd meg a pekándiót a juharsziruppal együtt. Amikor a juharszirup elkezd buborékolni, csökkentse a hőt, hogy a szirup lassan buborékoljon. Hagyja 6-8 percig főni, időnként megkeverve. Az utolsó percben, amikor a juharszirup már majdnem elpárolgott, addig keverjük, amíg a szirup teljesen megfő, és a pekándió elkezd összeragadni. Tedd át a pekándiót sütőpapírra, szórd meg sóval, és hagyd szobahőmérsékletre hűlni.


4. Mogyoró

Mint minden dió, a mogyoró is tele van tápanyagokkal, és magas a fehérje, az egészséges zsírok, a vitaminok és az ásványi anyagok tartalma. A mogyoró B6-vitamin, foszfor, kálium, cink és antioxidánsok gazdag forrása. Ezen kívül egészséges mono- és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint megfelelő mennyiségű omega 3 és omega 9 zsírsavat is tartalmaznak.

Mi lesz velük?

A mogyorót lehet enni önmagában vagy szárított gyümölccsel és más diófélékkel keverve. Diókrémet, lisztet és növényi tejet készítünk belőlük.

TIPP: Sült bab mogyoróval

Készíts egy friss köretet, tele ízzel és fehérjével.

Szüksége lesz: 450 g friss zöldbab, 1 hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, fél teáskanál só, ¼ teáskanál bors, ¼ csésze mogyoró , fél citrom

Eljárás: Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Mossa meg a babot, és vágja le a szárát. A hagymát finomra vágjuk. Egy tálban keverjük össze a babot olívaolajjal, sóval, borssal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráöntjük a babot és a hagymát, és 12-15 percig sütjük, amíg a bab megpuhul. Közben a mogyorót száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk. A diót folyamatosan keverjük, és körülbelül 5 percig pároljuk. A diót apróra vágjuk. Ha megsült a bab, facsarjuk rá egy fél citrom levét, szórjuk meg dióval és tálaljuk.

Szerző: Nela Píchalová