Kategória

Thai curry

Thai curry

Szereted az ázsiai konyhát? Szóval ki kell próbálnod ezt a klasszikust.


És kész is van:

A rizst megfőzzük, a csirkemellet feldaraboljuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a gyömbért és a fokhagymát, belekeverjük a curryt, majd felforrósítjuk, és kókusztejjel leöntjük. A currypasztánál ne feledjük, hogy elég fűszeres, ezért részenként adjuk hozzá. Forraljuk egy ideig a keveréket, majd adjuk hozzá a csirkét, és pároljuk körülbelül 15 percig. Halszósszal és barna cukorral ízesítjük. Forraljuk tovább, és a végén adjuk hozzá a perillát és a koriandert.

A kész curryt tálkákba osztjuk, csilivel, gyömbérrel és fűszernövényekkel díszítjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Počet porcí: 2
Összetevők
  • 1 evőkanál finomra vágott gyömbér
  • 1 evőkanál finomra vágott fokhagyma
  • 8 csont nélküli csirkecomb
  • Egy marék perilla bokor
  • 1 chili paprika szeletekre vágva
  • Egy darab gyömbért a díszítéshez
  • Fűszernövények ízlés szerint a díszítéshez
  • 2-5 evőkanál vörös curry paszta
  • 1 teáskanál nádcukor
    Nádcukor Nádcukor
  • Jázmin rizs
    Jázmin rizs Jázmin rizs
  • 1 evőkanál növényi olaj
    Olívaolaj  Pomace Olívaolaj Pomace