Egy egészséges sütemény hozzáadott cukor nélkül kiváló választás gyerekpartikra, vagy csak falatozásra. Mindenkinek ízleni fog és a cukormentessége nem ront az ízén, éppen ellenkezőleg! Készítse el otthon ezt a rugalmas és puha süteményt, garantáltan sikert arat.
Hozzávalók
A korpuszhoz:
- 4 érett pépesített banán
- 3 kis tojás
- 160 ml olaj + a forma letörléséhez
- 180 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 100 ml tej
A krémhez:
- 2 nagy csésze joghurt (2x500 g)
- 3 érett pépesített banán
- 2 evőkanál citromlé
Gyümölcs díszítéshez
Módszer
.png)
1) Kezdje a krém elkészítésével. Helyezzen egy szűrőedényt az edényre, és bélelje ki tiszta konyharuhával. A joghurtot bélelt szűrőedénybe tesszük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
2) Öntse ki a vizet, amelyet a joghurt kiengedett az edényből, és tegyük egy tálba a megszilárdult joghurtot. A pépesített banánnal és a citromlével felverjük.

3) Most készítse el a korpuszt. Egy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót, azaz a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
4) Adjuk hozzá a banánt, a tojást, az olajat és a tejet.

5) A tésztát kivajazott, 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokon kb 30 percig sütjük.
6) A kihűlt testet megkenjük krémmel, és gyümölccsel díszítjük.
Nézze meg a gyors videó receptet.