Az immunrendszer támogatásáról nem szabad megfeledkeznünk. A hideg (nem csak őszi) napokon egy csésze forró és finom ital felmelegít és megerősíti egészségünket. Ilyen például a kurkuma latte, amely ezt a feladatot tökéletesen teljesíti. A kurkuma az egyik legjobb természetes immunerősítő, amely erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatod fűszerként az ételekhez, vagy elkészítheted belőle az arany tejet, ahogyan a kurkumás latte-t olykor nevezik.
ELKÉSZÍTÉS:
- Öntsük a tejet egy kis lábasba, és közepes lángon melegítsük fel. Vigyázzunk, hogy a tej ne forrjon fel.
- Amikor a tej már forró, adjuk hozzá a kurkumát, egy csipet borsot, a szerecsendiót és a gyömbért. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá fahéjat vagy vaníliát. A keveréket alaposan felverjük és összekeverjük.
- Ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy agavészirupot. Keverje addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
- A kész italt töltse csészébe, és díszítheti egy csipet fahéjjal vagy kurkumával.
GRIZLY TIPP 👉 A még simább állag érdekében az italt turmixgépben is elkészítheted. Mindenesetre legyél óvatos, amikor a kurkumával dolgozol, mert csúnya foltokat hagyhat.
Egészségedre!