Kategória

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Próbáld ki ezt a receptet egy finom kurkumás latte, vagy más néven aranytej elkészítéséhez, amely felmelegít és erősíti az immunitást.


Az immunrendszer támogatásáról nem szabad megfeledkeznünk. A hideg (nem csak őszi) napokon egy csésze forró és finom ital felmelegít és megerősíti egészségünket. Ilyen például a kurkuma latte, amely ezt a feladatot tökéletesen teljesíti. A kurkuma az egyik legjobb természetes immunerősítő, amely erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Használhatod fűszerként az ételekhez, vagy elkészítheted belőle az arany tejet, ahogyan a kurkumás latte-t olykor nevezik.

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Öntsük a tejet egy kis lábasba, és közepes lángon melegítsük fel. Vigyázzunk, hogy a tej ne forrjon fel.
  2. Amikor a tej már forró, adjuk hozzá a kurkumát, egy csipet borsot, a szerecsendiót és a gyömbért. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá fahéjat vagy vaníliát. A keveréket alaposan felverjük és összekeverjük.
  3. Ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy agavészirupot. Keverje addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
  4. A kész italt töltse csészébe, és díszítheti egy csipet fahéjjal vagy kurkumával.

      

GRIZLY TIPP 👉 A még simább állag érdekében az italt turmixgépben is elkészítheted. Mindenesetre legyél óvatos, amikor a kurkumával dolgozol, mert csúnya foltokat hagyhat.        


Egészségedre!

A recept szerzője

Tereza Číková

A Grizly brand marketing csapatának vagyok a tagja, és imádom az őszt. A meleg színei inspiráltak ennek a receptnek az elkészítésére. Amikor éppen nem a konyhában kísérletezem, akkor a design, a könyvek olvasása és a szobanövények gondozása foglalkoztat.



Összetevők
  • 1 teáskanál kurkuma por
    Bio őrölt kurkuma Bio őrölt kurkuma
  • 1 csésze (250 ml) tej (tehéntejet vagy bármilyen növényi tejet is használhatsz)
  • ½ teáskanál fahéj
    Őrölt Cejloni fahéj Őrölt Cejloni fahéj
  • 1/4 teáskanál gyömbérpor (vagy reszelt gyömbér)
  • 1 teáskanál méz vagy agavészirup (ízlés szerinti édesítéshez)
  • egy csipet őrölt bors (növeli a kurkumin felszívódását a kurkumából)
  • egy csipet szerecsendió