990 Ft

740 Ft kóddal BF25

990 Ft / kg

Raktáron

küldjük: 6. 12.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava od 1290 Ft

A lenmag elsősorban magas zsírsavtartalma miatt fontos az étrendben. Különösen gazdagok az egészséges omega-3 zsírsavakban. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt őrölje meg őket, hogy a szervezet teljes mértékben fel tudja dolgozni a magokból származó értékes anyagokat.

Popis

GRIZLY Lenmag barna 1000 g

  • Adminisztratív besorolás: Olajos magvak 
  • Összetétel:  Lenmag barna
  • A termék nyomokban  földimogyorót,  egyéb dióféléket és  szezámmagot tartalmazhat.
  • Származási ország: Csehország, Oroszország, Kazahsztán
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök:  A magvak az egyik igazi táplálkozási kincsek. A legjobb nyersen fogyasztani őket, amikor a legértékesebbek táplálkozási szempontból. A barna len jellegzetesen diós ízű, míg az arany len finomabb. Mindkét típus tápanyagtartalma szinte azonos, csak a magok színében különböznek.

Tápértékét tekintve a lenmag úgynevezett szuperélelmiszer. Magas B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és E-vitamin-tartalom jellemzi őket. Kalciumot, vasat, mangánt, magnéziumot, foszfort, káliumot, szelént és cinket is tartalmaznak. A lenmag körülbelül 30% zsírt tartalmaz, különösen az omega-3 zsírsavak, amelyek főként a halolajban találhatók, jótékony hatással vannak a zsíranyagcserére (csökkentik az LDL-koleszterinszintet). A jótékony omega-3 zsírsavakon kívül a lenmag koncentráltan tartalmazza a fitoösztrogének lignánjait is, amelyek növényi ösztrogének, amelyek hasonlóan viselkednek a szervezetünkben, mint az emberi ösztrogének. Terhes és szoptató nőknek kerülniük kell a fogyasztását.

A lenmag népszerű rost- és különösen fehérjeforrás (kb. 20 g/100 g), ezért a vegetáriánusok és vegánok kedvelt tápláléka. A lenmag a keményebb magvak közé tartozik, amelyeket az emberi szervezet nehezen emészt meg. A lenmagot ezért alaposan meg kell rágni, különben nem biztosítja a szükséges tápanyagokat. Gyakran jobb, ha a lenmagot felhasználás előtt mozsárban megőröljük vagy összetörjük. A legjobb, ha a magokat közvetlenül az ilyen kezelés után fogyasztjuk el.

 

Összetétel

 

Tápértékadatok 100 g-ban
Energiatartalom: 2 234  kJ /534 kcal
Zsír: 42,2  g
ebből telített zsírsavak: 3,7 g
Szénhidrátok: 29 g
ebből cukrok: 1,5 g
Rost: 27,3 g
Fehérjék: 18,3 g
Só:  0,03 g