GRIZLY

Jumbo mazsola natúr 500 g

Csomagolás

500 g

1590 Ft

3180 Ft / kg

Raktáron

küldjük: 8. 10.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava zdarma

Jumbo mazsola natúr alkalmasak zabkásához, gabonapehelyhez vagy csak csipegetéshez. A mazsola magas vas-, kálium- és növényi rosttartalmú.

Popis

GRIZLY Jumbo mazsola natúr  500 g

  • Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs
  • Összetétel: mazsola, napraforgó olaj
  • Nyomokban földimogyorót, más dióféléket, szézammagot és  szulfitokat tartalmazhat
  • Származási ország: Chile
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök: 100 g mazsola körülbelül 70 g szénhidrátot tartalmaz. A cukrok főként fruktóz és glükóz. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - az átlagos GI-értéke 65-öt ér el. Ez azt jelenti, hogy a vércukorszint elég gyorsan megemelkedik az elfogyasztásuk után. A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.

Felhasználás: A mazsolát leggyakrabban édes ételek (gabona zabkása, gabonapelyhek,  pelyhek, pudingok), sütemények, torták kiegészítőjeként használják. Müzliben, gabonapelyhekben, müzlikeverékekben, müzliszeletekben találhatók. Kellemes ízüket mártások készítésénél, ritkán halak és húsok elkészítésénél használják. A mazsola kiválóan alkalmas édes italok és alkoholos likőrök készítésére. A mazsolát felhasználás előtt célszerű 1-2 órára vízbe áztatni. A duzzadás felhígítja a cukor- és az összes energiatartalmat. A mazsola kiváló alternatív természetes édesítőszer.

Annak érdekében, hogy a mazsola ne száradjon ki túlzottan, célszerű légmentesen záródó edényben tárolni, és alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Amikor a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosítás azonban nem változtatja meg a tápértéküket. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.

 

Összetétel

Tápértékadatok 100 g-ban:
Energiatartalom: 1264 kJ / 302 kcal
Zsír: 0,5 g
ebből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrátok: 79 g
ebből cukrok: 59,2 g
Fehérjék: 3,4 g
Só: 0,01 g