GRIZLY

Fehér Jumbo bab BIO 500 g

2090 Ft

1570 Ft kóddal BF25

4180 Ft / kg

Ideiglenesen nem elérhető

Ennek a legnagyobb babnak lisztes és enyhén édes íze van, ezért nemcsak sós, hanem édes ételekhez is alkalmas. A bab azon élelmiszerek közé tartozik, amelyek nem hiányozhatnak étrendünkből. Fontos rost- és növényi fehérjeforrás. Élvezze őket bio minőségben.

Popis

GRIZLY Fehér Jumbo bab BIO 500 g

  • Közigazgatási besorolás.
  • Összetevők: Jumbo fehér bab* 100% 
  • *CZ-BIO-003 biogazdálkodásból származó termék.
  • Származási ország: Kína
  • Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás: Újrazárható PP csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök: elsősorban a közönséges bab magjait ismerjük, amelyből sokféle fajtát termesztenek, és amelynek magjai színben, alakban és méretben különböznek. A leggyakoribb babfajták: fehér kis és jumbo nagy, fekete, fekete szemű, vörös vesebab, adzuki, pinto, mungo (vigna) és mások. A bab kiváló minőségű növényi fehérjében gazdag, és különösen nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és káliumot, valamint folsavat, foszfort, magnéziumot, jódot és vasat, niacint és A-provitamint. Jót tesznek a szívnek, a keringésnek és a magas vérnyomásnak. Rosttartalmuknak köszönhetően segítik a bélműködés szabályozását. 

A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi, hogy viselhessék ezt a címkét. Bio minőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.

Felhasználás: Főzés előtt a babot 10-12 órán át (egy éjszakán át) vízben kell áztatni. Ezután öntsük ki a vizet, öblítsük le a babot, és új vízben főzzük 65-70 percig, vagy 20 percig gyorsfőzőben. A puffadás csökkentésére olyan fűszernövények hozzáadása ajánlott, mint például: zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babot csíráztathatjuk is, ami tovább növeli a kiváló minőségű növényi fehérje emészthetőségét, és további vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagít. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.

 

Összetétel

Tápértékadatok 100 g-onként
Energiaérték: 1 234 kJ / 295 kcal
Zsír: 1,3 g
ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrátok: 36,2 g
ebből cukor: 2,3 g
Rost: 24,4 g
Fehérje: 22,5 g
Só: 0,01 g