A marokkói sütik hagyományos karácsonyi édességek, és a karácsonyi asztalon méltán foglalják el a helyüket. Ebben az évben azok is élvezhetik őket, akik gluténmentes diétát tartanak, vagy odafigyelnek a cukorfogyasztásukra. Készítettünk nektek egy receptet, amely nem tartalmaz glutént és hozzáadott cukrot sem. Készítsük el együtt ezeket a finom, puha, és mindenekelőtt egészséges marokkói sütiket!
ELKÉSZÍTÉS:
- Forraljuk fel a tejet a hajdinaliszttel.
- Amikor kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a cikóriaszirupot, az apróra vágott gyümölcsöket és dióféléket.
- Keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
- Formázzunk kis gombócokat a tepsibe, majd lapítsuk le őket 5 cm átmérőjű korongokká.
- Süssük 180 fokon körülbelül 10 percig. Amikor a szélek kezdenek aranybarnára színeződni, vegyük ki a tepsit.
- Hagyjuk a süteményeket kihűlni, majd kenjük meg őket olvasztott csokoládéval, és hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!