Kategória

Gluténmentes marokkói sütemények

Gluténmentes marokkói sütemények

Szeretitek a marokkói süteményeket? Mi is! Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek ennek a talán kissé szokatlan változatnak a receptjét – glutén nélkül és hozzáadott cukor nélkül.


A marokkói sütik hagyományos karácsonyi édességek, és a karácsonyi asztalon méltán foglalják el a helyüket. Ebben az évben azok is élvezhetik őket, akik gluténmentes diétát tartanak, vagy odafigyelnek a cukorfogyasztásukra. Készítettünk nektek egy receptet, amely nem tartalmaz glutént és hozzáadott cukrot sem. Készítsük el együtt ezeket a finom, puha, és mindenekelőtt egészséges marokkói sütiket!

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Forraljuk fel a tejet a hajdinaliszttel.
  2. Amikor kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a cikóriaszirupot, az apróra vágott gyümölcsöket és dióféléket.
  3. Keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
  4. Formázzunk kis gombócokat a tepsibe, majd lapítsuk le őket 5 cm átmérőjű korongokká.
  5. Süssük 180 fokon körülbelül 10 percig. Amikor a szélek kezdenek aranybarnára színeződni, vegyük ki a tepsit.
  6. Hagyjuk a süteményeket kihűlni, majd kenjük meg őket olvasztott csokoládéval, és hagyjuk megkeményedni.


Jó étvágyat!

A recept szerzője

Michaela Brennová alias @varimapecuslaskou

Meggyőződésem, hogy a szeretet a gyomron keresztül vezet. Az én mottóm azonban kissé eltér – egyél mindent, de mértékkel. Ezért a profilomon gyors, egészséges recepteket és különböző aktivitásokra vonatkozó tippeket találhatsz. A sport ugyanis nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja. Viccesen azt szoktam mondani: „Ne légy lusta, mozgasd meg magad egy kicsit. Az élet rögtön szebb lesz!”

Összetevők