Kategória

Földimogyoróvajas torta

Földimogyoróvajas torta

Ezen a tortán nem csak te fogsz élvezettel falatozni, hanem az egész környezeted is – ha egyáltalán marad belőle. A földimogyoró és a csokoládé kombinációjának ugyanis kevesen tudnak ellenállni.


földimogyoró, a földimogyoróvaj és a csokoládé kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Olyannyira, hogy azt javasoljuk, azonnal fogyaszd el a mogyorótortát, különben elterjed a hír, hogy mennyire finom. Az elkészítése ráadásul nem vesz igénybe sok időt, így semmi sem akadályoz meg abban, hogy azonnal kipróbáld ezt a mogyorótorta receptet!

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Darálja finomra a kekszet, majd adja hozzá a vajat, és gyúrjon belőle tésztát.
  2. A tésztát nyomkodja bele egy sütőpapírral bélelt tortaformába.
  3. Süsse 180 fokon körülbelül 10 percig.
  4. A krém összes hozzávalóját tegye egy tálba, és keverje ki habosra.
  5. A megsült alapot hagyja kihűlni, majd egyenletesen kenje rá a krémet.
  6. Öntse le a tortát csokoládéval, és szórja meg mogyoróval.
  7. Tálalás előtt szeletelje fel.


GRIZLY TIPP  👉  Próbálkozz egy könnyű kísérlettel, és a hagyományos 100% földimogyoróvaj helyett keverj a krémhez például sós karamellás földimogyoróvajat, vagy belga étcsokoládés földimogyoróvajat.  


Jó étvágyat!

A recept szerzője

Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz


Az egyik legnagyobb szenvedélyem az utazás, és természetesen a főzés. Nagy rajongója vagyok az arab konyhának, ezért a blogomon vagy az Instagram-profilomon számos arab receptet találhatsz, akár hagyományos, akár általam kissé egészségesebbé alakított változatban. Emellett más világkultúrák receptjeit is szívesen kipróbálom, és inspirációt mindenhol keresek. Mindig arra törekszem, hogy a recept egészséges és egyszerűen elkészíthető legyen, hogy szinte bárki bátran belevághasson.

Összetevők