A finom tönkölybúzaliszt torta édes puding- és eper réteggel gyorsabban elfogy majd, mint ahogy felvágná és tányérra tenné. Akár a piacról, akár a kertjéből van a kosárnyi friss eper, ne habozzon, ez a recept éppen Önnek való. A hozzávalók egy részét a mi e-shopunkban is beszerezheti, például a tönkölybúzalisztet, kókuszolajat vagy a juharszirupot.
ELKÉSZÍTÉS:
- Készítsen elő egy körülbelül 20×20 cm-es formát, és bélelje ki sütőpapírral.
- Egy tálban keverje össze a tönkölybúza lisztet, a sütőport, a kakaót és a mézeskalács fűszert.
- Keverje össze a száraz hozzávalókat. Ezután fokozatosan adja hozzá az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, a tejet és a juharszirupot. Keverje össze a keveréket, és öntse az előkészített formába. Süsse 180 °C-on 20 percig.
- Közben készítse el a pudingot a tejből az utasítás szerint. Édesítse juharsziruppal. A főzés után hagyja egy kicsit kihűlni a pudingot, majd keverjen bele egy tojást és a túrót.
- A megsült tésztát hagyja egy kicsit kihűlni, majd egyenletesen oszlassa el rajta a pudingot túróval, és szórja meg szeletelt eperrel. Süsse ismét 180 °C-on további 20 percig.
- A sütés után hagyja teljesen kihűlni.
GRIZLY TIPP 👉 Az eper szerelmesei biztosan egyetértenek, hogy eperből soha nem elég. Ha Ön is így gondolja, díszítse az epres kockákat néhány szelet fagyasztva szárított eperrel. Választhat akár a nagy XXL csomag, vagy a praktikus 50 g-os kiszerelés közül.
Jó étvágyat!