A banán kenyeret biztosan már mindenki ismeri. De mi lenne, ha ezúttal kipróbálnánk a pisztáciás változatot? Fehér csokoládéval, áfonyával és házi pisztáciakrémmel olyan finomsággá változik, amelyet innentől kezdve újra és újra elkészít majd, ebben biztosak vagyunk. Aki szereti a pisztáciát, ne habozzon, és rögtön kezdje el az elkészítést!
ELKÉSZÍTÉS:
ELKÉSZÍTÉS:
- A tészta elkészítéséhez először előkészítjük a tojást és a cukrot, amelyeket sűrű habbá verünk.
- Hozzáadjuk az olajat, a tejet és összekeverjük.
- Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót – a sima lisztet, a sütőport, az őrölt pisztáciát, a pisztácia krémet és egy citrom héját.
- A kapott tésztát 170 fokon körülbelül 30-40 percig sütjük.
- Időközben elkészíthetjük a házi pisztácia krémet.
- A tejszínt forráspont alatt forrni hagyjuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, a pisztácia krémet és összekeverjük.
- A kapott keveréket néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután vajjal együtt könnyű krémmé verjük, amellyel végül a kenyeret díszítjük.
GRIZLY TIPP 👉 A pisztáciás kenyér díszítésénél ne féljen szabadjára engedni a fantáziáját. Szórja meg például friss gyümölccsel (kitűnő választás az áfonya vagy a málna), vagy további pisztáciával, mert abból sosem elég. Hogy ne kelljen a hámozással bajlódnia, válassza rögtön a hámozott pisztáciát.
Jó étvágyat kívánunk!