Töltsön fel üzemanyagot az állóképességi tevékenységeihez

Szüksége van az energiára, hogy tovább tartson? Akkor jó helyen jársz! Az állóképességi sportokhoz a legjobbat ajánljuk, hogy ne fogyjon el az energia a pálya során, és mindig sikeresen érjen célba. Először azonban elmagyarázzuk, mi az az állóképességi tevékenység, és miben különbözik az erőnléti tevékenységtől, különösen az energia-utánpótlás tekintetében.

Mik azok az állóképességi sportok?

A mozgásos tevékenységek két alapvető csoportra oszthatók – állóképességre és erőre . Ennek a felosztásnak oka van, mert a testünknek másképp kell dolgoznia nagy súlyok emelésekor, mint kerékpárpedálozáskor. A fő különbség az izomrostok érintettsége . Míg az erőnléti edzéseknél gyors izomrostokat használunk , addig az állóképességi sportoknál lassú izomrostokat . A lassú izomrostok előnye a nagyobb állóképesség és az alacsonyabb energiaigény.

Mi ad energiát hosszú távon?

Ahogyan a szervezetet energiával kell ellátnunk olyan alapvető funkciókhoz, mint a szívverés, emésztés stb., úgy a plusz kiadások fedezése is szükséges. Legyen szó egy séta a parkban vagy egy biciklizés, szervezetünknek mindig szüksége lesz üzemanyagra. Forráshiány esetén tartalékokhoz nyúlhatnak. Ezek a zsírban raktározódnak, amitől általában szeretnénk megszabadulni. De a nemkívánatos következmény a saját izomtömeg "leégése" is. Ezért nem szabad éheznünk a sportban.

A cukrok (szacharidok) feltétlenül szükséges üzemanyagok . Ezek lehetnek egyszerűek vagy összetettek (poliszacharidok). Az állóképességi tevékenységekhez a poliszacharidok érdekelnek minket . A tervezett tevékenység előtti napon érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyek ezeket a komplex cukrokat tartalmazzák. Készítsen például teljes kiőrlésű tésztát vacsorára, vagy nyúljon bármilyen gabonapehelyért . Reggelire zab , köles vagy hajdina kását . Ezután adjon hozzá cukrot még tevékenység közben is. Javasoljuk a szárított gyümölcsöket , különösen a datolyát , amelyek szintén fontos ásványi anyagokat tartalmaznak. Alternatív megoldásként válasszon egyet a rudak közül – például Grizly Raw Barunkat , amely még a legkisebb zsebben is elfér.

A hosszú tevékenységek másik energiaforrása a zsírok . Hosszú ideig emésztődnek, így hosszabb ideig ellátnak energiával. Az esti tésztát egészítsd ki olívaolajjal , a reggeli kását dióval , és ne félj kesudióért vagy földimogyoróért nyúlni tevékenység közben . A mogyorókrémek is nagyon jó választás . A csövet magával viheti , és útközben is használhatja.

Az étrend utolsó fontos összetevője a fehérjék . Ezeket érdemes kiegészíteni, ha tevékenységünk valóban hosszadalmas és megerőltető . Egy bizonyos idő elteltével az izmoknak nemcsak cukorra lesz szükségük, hanem építőelemekre is szükségük lesz a helyreállításhoz (regenerációhoz). Fehérje megtalálható a diófélékben , például a földimogyoróban vagy a mandulában . Nyújthatsz szárított húst vagy fehérjeszeletet is . Mindig tartsd észben, hogy hosszabb ideig fogod emészteni a fehérjét.

Banános palacsinta fahéjjal és túróval

Ezek a rántások nem tartalmaznak cukrot, és a fehérjének köszönhetően kiváló minőségű fehérjékkel és sok más, a szervezet számára hasznos anyaggal látnak el bennünket.

A receptért >>

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Olyan egyszerű tippeket hozunk nektek, amelyekkel a reggelije egészségesebb, táplálóbb lesz, és hosszabb ideig jóllakott lesz. A cikket itt tekintheti meg.


Mi a helyzet az étrend-kiegészítőkkel?

Ha azt szeretné, hogy szervezete olyan tevékenységeket végezzen, amelyeket nem szokott, vagy amelyek nagyon megerőltetőek, egy idő után biztosan fáradtnak érzi magát . A megterhelő tevékenységek során szervezetünk sok erőforrást fogyaszt, melyek pótlása esetenként nehézkes. Első helyen, különösen meleg időben, a nátrium áll . Kiegészítésére elegendő a hagyományos konyhai . Ezért próbáljon sózott diót , például földimogyorót választani . Ha nátriumot szeretne hozzáadni megelőzésképpen nyúljon a tablettákért .

Egy másik nélkülözhetetlen ásványi anyag a magnézium . Megtalálhatjuk például kesudióban , mandulában , hüvelyesekben vagy kakaóban . Ha megelőző jelleggel szeretné szedni, válasszon olyan étrend-kiegészítőket, amelyek megjelenési ideje hosszú. Vannak azonban nagyon gyors magnézium -változatok is kis üvegekben, amelyek jól jönnek, ha görcsöt kapunk tevékenység közben.

Ha támogatni szeretnéd az izomregenerációt , próbáld ki a szabad aminosavakat BCAA - t . Tabletták vagy italok formájában veszik be edzés előtt vagy közvetlenül utána, és a sérült izomrostok gyors helyreállítására szolgálnak .

Az észrevételei és ajánlásai

Ehhez a cikkhez nem adtak hozzá értékelést

Termékek betöltése
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Minden jog fenntartva | Cookie-szabályzat
Létrehozta

Új vagyok itt

A PRÉMIUM tagsággal a következőket kapja:

Ikonka visačky

Kedvezőbb árak

Kiválasztott top termékeknél

Ikonka náklaďáku

Ingyenes szállítás

Már 15 990 Ft felett

Ikonka dárku

VIP előnyök

100% elégedettségi garancia

Szeretnék PRÉMIUM lenni
Megszolítás

 

 

Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy szolgáltatásainkat az Ön egyéni igényeihez igazítsuk. Elsősorban elektronikus marketingcsatornákat használunk, ahol elemezzük az adatokat és értékeljük a vonatkozó eredményeket. Az adatokat elemzés céljából harmadik feleknek is átadjuk ( pl. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Ezek marketing és elemző ügynökségek. A személyes adatokat az adatok megadásától számított 36 hónapig kezelhetjük. A hozzájárulás önkéntes, és Önnek joga van a személyes adatok helyesbítéséhez és törléséhez, valamint ahhoz, hogy vállalatunk ellenőrizze ezeket az adatokat.

z A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elfogadja a következőket Adatvédelmi irányelvek a se Felhasználási feltételek.
A Google reCaptcha által védett | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználási feltételek