Készítsen energiát az erősítő tevékenységekhez

Ételeket keresel az erődért? Olvass tovább. A legjobbat ajánljuk erősítő edzéseihez. De először magyarázzuk el, miben különböznek az erőnléti tevékenységek az állóképességi tevékenységektől, főként az energia-utánpótlás és a regeneráció tekintetében.

Mik azok az erősportok?

A mozgásos tevékenységeket két alapvető kategóriába soroljuk – állóképességre és erőre . Ennek a felosztásnak oka van, mert a testünknek másképp kell dolgoznia nagy súlyok emelésekor, mint kerékpárpedálozáskor. A fő különbség az izomrostok érintettsége . Míg az erőnléti edzéseknél gyors izomrostokat használunk , addig az állóképességi sportoknál lassú izomrostokat . Az erősítő edzéssel az izmok legnagyobb potenciálját használjuk ki, ami rengeteg energiánkba kerül, és helyrehozásra szoruló "károkat" okoz. Minden ilyen javítással az izmok erősebbek és növekednek.

Mi ad energiát az erőnléti tevékenység során?

Ahogy a szervezetet energiával kell ellátni olyan alapvető funkciókhoz, mint a szívverés, emésztés stb., úgy a plusz kiadásokat is fedeznünk kell. Legyen szó kerékpározásról vagy fekvőtámaszról, szervezetünknek mindig szüksége lesz üzemanyagra, üzemanyag hiányában pedig tartalékokból meríthet. Ezek legtöbbször zsírban raktározódnak. Az erőnléti tevékenységek során azonban a szervezet általában figyelmen kívül hagyja ezeket a tartalékokat, és csak közvetlen erőforrásokat igényel . Nélkülük egyre gyengébben kezdjük érezni magunkat.

Az ilyen típusú tevékenységek alapvető tüzelőanyaga a cukrok (szacharidok) . Ezek lehetnek egyszerűek vagy összetettek (poliszacharidok). Napközben ideálisak a gabonafélékből származó poliszacharidok és alternatíváik, mint például a zabpehely , a köles , a hajdina , a quinoa vagy a rizs . Magában az erősportban más helyzet adódik. Mivel izmaink maximálisan dolgoznak, jó minőségű és gyors energiaforrásra van szükségük . Pontosan az egyszerű cukrokban találhatjuk meg. Aszalt gyümölcsök és gyümölcsös energiaszeletek megfelelőek , de használhatunk édesített ionos italokat vagy energiazseléket is . Arra számítunk, hogy tevékenységünk során mindezeket a cukrokat elégetjük, és teljesítményünk támogatására használjuk fel.

Ahogy a bevezetőben is említettük, erősítő edzés közben károsítjuk izmainkat. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy gyorsan rángatózó izomrostjaink elszakadnak, aminek következtében az izmok fokozatosan legyengülnek a tevékenység során, és ha nincs elegendő erőforrás a helyreállításhoz , a sérült izmok nagyon megfájdulhatnak. Ezért fontos a minőségi fehérjék pótlása . Ezeket nem csak napközben kell bevinnünk az étrendünkbe, hanem ideális esetben egy órával a tevékenység után nagy mennyiségben kell bejuttatni a szervezetbe.

Fehérjeforrásként a dióféléket ajánljuk , amelyek egészséges zsírokat is tartalmaznak , mint például a földimogyoró vagy a mandula. Ideálisak a hüvelyesek ( vörös lencse és bab ) is . Vészhelyzetben szárított húsért vagy fehérjeszeletért nyúlhat . Utolsó lehetőségként próbáljon ki fehérje italokat , amelyek egy adagban nagy mennyiségű fehérjét biztosítanak cukor és zsír nélkül. Általában ásványi anyagokkal és vitaminokkal is gazdagítják . A változatos étrendet azonban semmiképpen ne helyettesítse, hanem csak kiegészítse, ha hiányzik a természetes forrás.

Fehérje snack tippek

Az észrevételei és ajánlásai

Ehhez a cikkhez nem adtak hozzá értékelést

Termékek betöltése
© 2014–2023 GRIZLY.cz - Minden jog fenntartva | Cookie-szabályzat
Létrehozta

Új vagyok itt

A PRÉMIUM tagsággal a következőket kapja:

Ikonka visačky

Kedvezőbb árak

Kiválasztott top termékeknél

Ikonka náklaďáku

Ingyenes szállítás

Már 15 990 Ft felett

Ikonka dárku

VIP előnyök

100% elégedettségi garancia

Szeretnék PRÉMIUM lenni
Megszolítás

 

 

Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy szolgáltatásainkat az Ön egyéni igényeihez igazítsuk. Elsősorban elektronikus marketingcsatornákat használunk, ahol elemezzük az adatokat és értékeljük a vonatkozó eredményeket. Az adatokat elemzés céljából harmadik feleknek is átadjuk ( pl. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Ezek marketing és elemző ügynökségek. A személyes adatokat az adatok megadásától számított 36 hónapig kezelhetjük. A hozzájárulás önkéntes, és Önnek joga van a személyes adatok helyesbítéséhez és törléséhez, valamint ahhoz, hogy vállalatunk ellenőrizze ezeket az adatokat.

z A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elfogadja a következőket Adatvédelmi irányelvek a se Felhasználási feltételek.
A Google reCaptcha által védett | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználási feltételek