A jobb hangulat és a fiatalosabb megjelenés kulcsaival

A saját termesztésű csírák sok egészségtudatos háztartásban slágerré válnak. És nem csoda! A csírák tele vannak vitaminokkal, növényi fehérjékkel, ásványi anyagokkal, aminosavakkal és egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokkal. A cikkből megtudhatja, milyen előnyökkel jár a csírák étrendjében való szerepeltetése, hogyan kell megfelelően folytatni a csíráztatást, milyen magokat érdemes választani, és még egy kicsit a történelemről is.

A csírák előnyei otthon csíráztatták ki

A csírák tele vannak C-, B- és E-vitaminnal, növényi fehérjékkel, foszforral, klorofillal, az immunitást és az anyagcsere-folyamatokat támogató aminosavakkal, valamint ásványi anyagokkal, mint például magnézium, kalcium vagy vas.

  • A B-vitamin javítja a hangulatot és az étvágyat, csökkenti a fáradtságot és erősíti a szívizmot.
  • A klorofill támogatja a szervezet regenerálódását és lassítja az öregedési folyamatokat.
  • A magnézium és a kalcium támogatja az immunitást, az egészséges csontokat és fogakat, a normál izomműködést és az idegrendszer működését, valamint az egészséges körmöket, hajat és bőrt.

Hogyan kell csíráztatni

  1. A magokat szénsavmentes vízben megmossuk, majd eltávolítjuk a szennyeződéseket, a magvakat és a felszínre úszó héjakat.
  2. Hagyja a magokat forralt vízben néhány órán keresztül megduzzadni.
  3. Engedje le a vizet, és folyó víz alatt alaposan öblítse le a magokat.
  4. Ezután öntse a magokat megfelelő mennyiségben a csíráztatótálakba , amelyekben egyszerre háromféle magot csíráztathat.
  5. 2-5 napos termesztés után kapunk csírát (a magfajtától függően). A kicsírázott magokat ismét alaposan öblítse le.
  6. Ezután a csíráztató edényt olyan helyre tesszük, ahol közvetlen napfény nem éri. Minden nap öntsünk egy kis vizet, és már várhatjuk is a csírákat!

A magok kiválasztása

Fontos, hogy bio minőségű magokat válasszunk, hogy ne tartalmazzanak nem kívánt anyagokat, amelyek a vízben történő csírázás során felszabadulhatnak. Csíráztatásra alkalmas magok például : Mungo, lucerna, fehérretek BIO magkeverék csíráztatáshoz , Mung bab BIO magok csíráztatáshoz , Adzuki bab BIO magok csíráztatáshoz stb.

Tudod...?

A csírázás első említése Kr.e. 3000-ből származik Kínából egy császártól, aki megemlíti a csíráztatott mungóbab terápiás alkalmazását. Az ősi kínai legendák szerint a hajtások visszaadják a fiatalságot és a potenciát. A csírákat a 18. századi utazásokon és az I. világháborúban is fogyasztották a skorbut elleni megelőzésként.

Az észrevételei és ajánlásai

Ehhez a cikkhez nem adtak hozzá értékelést

Termékek betöltése
© 2014–2023 GRIZLY.cz - Minden jog fenntartva | Cookie-szabályzat
Létrehozta

Új vagyok itt

A PREMIUM tagsággal a következőket kapja:

Ikonka visačky

Kedvezőbb árak

Kiválasztott top termékeknél

Ikonka náklaďáku

Ingyenes szállítás

Már 15 990 Ft felett

Ikonka dárku

VIP előnyök

100% elégedettségi garancia

Szeretnék PREMIUM lenni
Megszolítás

 

 

Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy szolgáltatásainkat az Ön egyéni igényeihez igazítsuk. Elsősorban elektronikus marketingcsatornákat használunk, ahol elemezzük az adatokat és értékeljük a vonatkozó eredményeket. Az adatokat elemzés céljából harmadik feleknek is átadjuk ( pl. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Ezek marketing és elemző ügynökségek. A személyes adatokat az adatok megadásától számított 36 hónapig kezelhetjük. A hozzájárulás önkéntes, és Önnek joga van a személyes adatok helyesbítéséhez és törléséhez, valamint ahhoz, hogy vállalatunk ellenőrizze ezeket az adatokat.

z A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elfogadja a következőket Adatvédelmi irányelvek a se Felhasználási feltételek.
A Google reCaptcha által védett | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználási feltételek