Kategória

Magazin

Cozonac: A román hagyomány középpontja

Cozonac: A román hagyomány középpontja

A cozonac, ez a desszert, amely nem hiányozhat egyetlen román ünnepségről sem, sokkal több, mint egyszerű édesség – a bőkezű vendégszeretet és a családi összejövetelek szimbóluma. Ez az illatos és levegős kalács különféle töltelékekkel – dióval, kakaóval, zselével vagy édes túróval – készül, és állandó szereplője az ünnepi asztaloknak. Minden változata tükrözi a régió ízlésvilágát és a szakácsok egyedi elképzeléseit.

Pászka: A húsvéti asztal szíve a román hagyományban

Pászka: A húsvéti asztal szíve a román hagyományban

A pászka nem csupán egy desszert, hanem az újjászületés és remény szimbóluma. Elengedhetetlen része a húsvéti asztalnak, amely tükrözi a román kulináris hagyomány gazdagságát és a közösség szellemét. Minden évben a pászka elkészítése és megkóstolása összehozza a családokat és barátokat, megújítja a lelki és emberi kapcsolatokat a kereszténység legszentebb ünnepének alkalmával.

Vegán pisztáciás sajttorta

Vegán pisztáciás sajttorta

Ez a vegán sajttorta szó szerint elolvad a szájban. Nem is csoda, hiszen az elkészítéséhez többek között a kiváló pisztáciakrémünket is felhasználod.

Vegán citromos kuszkusz

Vegán citromos kuszkusz

Gyors, finom, és ami a legfontosabb, vegán citromos kuszkusz, amely ízével és villámgyors elkészítésével lenyűgöz. Készítsd el te is!

Meggyes RAW torta

Meggyes RAW torta

Élvezze a nassolást korlátok és bűntudat nélkül! Ezen a fantasztikus meggyes tortán mindenki szívesen osztozik – függetlenül attól, hogy vegán életmódot követ, cöliákiás vagy laktózmentes diétát tart.

Vegán diós brownie

Vegán diós brownie

A népszerű brownie tisztán növényi változata ugyanolyan finom, mint a hagyományos, és ugyanúgy rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

A vegánizmus egyre népszerűbb táplálkozási mód és életstílus. Nem csupán az ételek kiválasztásáról szól, hanem egy átfogó filozófiáról, amely az állatok szenvedésének minimalizálására és a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére törekszik.

Gluténmentes marokkói sütemények

Gluténmentes marokkói sütemények

Szeretitek a marokkói süteményeket? Mi is! Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek ennek a talán kissé szokatlan változatnak a receptjét – glutén nélkül és hozzáadott cukor nélkül.

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Próbálja ki a dióliszt alternatíváját a hagyományos búzalisztek helyett, és élvezze azok egyedülálló ízét és finomságát. Ennek köszönhetően az egészséges sütés és a végtelen nassolás szezonja valójában folyamatosan tarthat, nemcsak karácsonykor vagy húsvétkor.

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

A mozgás és az egészséges táplálkozás nem minden – néha a szervezetünknek szüksége van étrend-kiegészítők segítségére is. Az egyik legjobb ilyen kiegészítő kétségtelenül a kollagén. Mi is ez, és miért kellene a kollagénnek mindennapjaink természetes részévé válnia?

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

Csodálatos ital, amely egyre gyakrabban hódítja meg az egészséges életmód híveinek konyháit és a szupermarketek polcait. Azonban nem minden kombucha egyforma. De mi is valójában a kombucha? Mindezt részletesen elmagyarázzuk a következő cikkben.

Gluténmentes pisztáciatekercs

Gluténmentes pisztáciatekercs

Készíts velünk együtt egy finom pisztáciás tekercset liofilizált málnával. Ezt a finomságot a cöliákiások is bátran fogyaszthatják, hiszen gluténmentes pisztácia lisztből készül.

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Ha reggelente minden percet számolsz, akkor biztos értékelni fogod ennek az egyszerű, egészséges reggelinek a gyors receptjét. A zabkását pillanatok alatt elkészítheted, és reggel csak elő kell venned a hűtőből. Ideális!

Finom karikák Grizly diókrémmel

Finom karikák Grizly diókrémmel

Nem sikerül annyi süteményt sütnöd, mint a szomszédodnak? Semmi gond! Készíts csak egyféle tésztát, és varázsolj elő egy egész karácsonyi süteménykollekciót, a mi diókrémeinkkel ízesítve.

Ropogós havas karácsonyfák

Ropogós havas karácsonyfák

Van egy tippünk a közös karácsonyi szórakozáshoz a konyhában. Ezt a ropogós finomságot még a gyerekek is elkészíthetik egy kis segítséggel.

Mandulás linzer

Mandulás linzer

A hagyományos linzer karika különleges formában. Tarts velünk, és süssünk linzert mandulalisztből.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Próbáld ki ezt a receptet egy finom kurkumás latte, vagy más néven aranytej elkészítéséhez, amely felmelegít és erősíti az immunitást.

Diós golyók fehér csokoládéban

Diós golyók fehér csokoládéban

Gyors, sütés nélküli édesség, amelynek csodás pisztácia és csokoládé illata van. Láss neki a finom, fehér csokoládéval bevont diós golyók elkészítésének, és nem fogod megbánni.

Kókuszos puding chia magokkal

Kókuszos puding chia magokkal

Az egészséges, és főleg gyors reggeliből vagy tízóraiból sohasem elég. Készítsen elő kókusztejet, chia magot, cikória szirupot és gyümölcsöket. Kezdhetjük!

Pisztáciás kenyér

Pisztáciás kenyér

A banán kenyeret biztosan már mindenki ismeri. De mi lenne, ha ezúttal kipróbálnánk a pisztáciás változatot? Fehér csokoládéval, áfonyával és házi pisztáciakrémmel ellenállhatatlan finomsággá válik.

Epres kockák

Epres kockák

A finom tönkölybúzalisztből készült torta édes puding- és eperréteggel minden gyümölcsös ízek kedvelőjének örömet okoz majd.

Földimogyoróvajas torta

Földimogyoróvajas torta

Ezen a tortán nem csak te fogsz élvezettel falatozni, hanem az egész környezeted is – ha egyáltalán marad belőle. A földimogyoró és a csokoládé kombinációjának ugyanis kevesen tudnak ellenállni.

A kakaó ára rohamosan emelkedik

A kakaó ára rohamosan emelkedik

Lehet, hogy az utóbbi időben észrevette a híreket arról, hogy a kakaó ára gyorsan emelkedik. Ennek következményeként emelkednek a csokoládé és más csokoládés finomságok árai is. Mi áll ennek a hátterében?

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

Változás kellett! Ezért kezdtük el fokozatosan vadonatúj csomagolásba csomagolni a GRIZLY finomságokat. Amellett, hogy igazán szépek, számos más nagyszerű tulajdonsággal is rendelkeznek – visszazárhatóak, és segítenek megőrizni a csomagolt termékek maximális minőségét és frissességét.

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

A mai mozgalmas élet körforgásában, ahol a munkát, a családot és az egészséget igyekszünk összeegyeztetni, nem könnyű megtalálni a megfelelő ételeket, amelyek segítenek az egyensúly elérésében. A kutatásuk azonban sokszorosan kifizetődő lehet – a mandula is a táplálkozási sztárok közé tartozik.

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

Makadámia dió, makadámia diók, makadám dió... Ugyanaz a makadámia dió rejtőzik mindezen nevek alatt. Első pillantásra a kevésbé ismert diók kellemes ízűek, és az első kóstolás után ráérez majd az ízére. Mit és hol termesztenek? Örömmel elmondjuk.

Isteni aszalt mangó

Isteni aszalt mangó

A mangót az istenek gyümölcsének nevezik, és nem tehetünk mást, mint hogy egyetértünk! Az aszalt édes mangónk valóban isteni ízű.

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

A vegán reggelinek fontos tápanyagokat kell tartalmaznia, beleértve a vitaminokat és ásványi anyagokat. Tudja meg, hogyan élvezheti királyként a reggelt, de ugyanakkor ne csalja meg testét. Egészséges tippeket hozunk, amelyek mosolyt csalnak az arcodra. Tartalmazzon hüvelyeseket Nincs fehérje vagy ütés. Nem kell mindig tofunak és más szójaterméknek lennie. A hüvelyesek nagyszerű fehérjeforrások. A csicseriborsó hummus királya, a lencsekrém királynő, de mit szólnál a babos gofrihoz ! Nem gondoltál még arra, hogy hüvelyeseket rejts az édes ételekbe? Akkor itt az ideje elkezdeni. Növényi tejek reggelire mindenhez A növényi tejek nem csak jobb ízt adnak a reggeli zabkásának és turmixoknak, hanem más tápanyagokat is. Leggyakrabban növényi eredetű diótejekkel fogsz találkozni (például mandulatej , könnyen elkészíthető és olyan finom), amelyeket otthon is elkészíthetsz. Ha azonban dióallergiája van, ne aggódjon. Készítsen egzotikus tejet a szup

Bab gofri

Bab gofri

A hüvelyesek és a fehérje édességekbe rejtése nagyszerű módja annak, hogy egy finom, egészséges reggelivel kezdje a napot. De ebben az esetben nem kell mennie csak az édesség kedvéért, mert ezek a gofrik rendkívül sokoldalúak, édes és sós változatban is tálalhatod.

Házi készítésű instant kása

Házi készítésű instant kása

Olyan bőséges reggelire van szüksége reggel, amelyet pillanatok alatt elkészíthet, és egyben egészséges és ízletes? Ebben az esetben nyúljon az instant kása után. De mi van akkor, ha nem akarsz adagos zabkását vásárolni, ami nem éppen gazdaságos vagy környezetbarát? Készítsd el a sajátodat! A nagy előny az, hogy pontosan az Ön kívánságai szerint készül - Ön teljes mértékben irányíthatja a kompozíciót.

A pelyhekre célozva

A pelyhekre célozva

Mindenki ismeri a zabpelyhet, de próbáltad már hajdinát, amaránt vagy teff pelyhet? Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Desszert vagy reggeli? Mi van, ha mindkettő? Kényeztesse magát egy édes reggelivel, amelyet nem kell megbánnia. Olyan egyszerű tippeket hozunk nektek, amelyekkel a reggelije egészségesebb, táplálóbb lesz, és hosszabb ideig jóllakott lesz.

Mézeskalács Sacrajde

Mézeskalács Sacrajde

A karácsony mézeskalács nélkül nem karácsony. Javaslom kipróbálni ezt a receptet, ami nagyon hasonló, az illata, az íze más. Lehet, hogy nem mézeskalács, de ez a recept nagyon dögös.

Mandula - kókuszgolyó

Mandula - kókuszgolyó

Azt a gyönyörű időt, tele illatokkal és fényekkel, fényességgel, hogy meleget keltsen magadban. A megfelelő idő a Grizly.cz-en elérhető alapanyagokból sületlen süti elkészítésére

Csokoládé GRIZZLY brownie

Csokoládé GRIZZLY brownie

A brownie valójában csokoládé, sütés után sűrű, folyékony csokoládémagot rejt. Szó szerint mindenki nem csak eheti, hanem sütheti is.

A Grizzly történet

Olvassa el, hogyan kellett Grizzlynek mennie ahhoz, hogy eljusson oda, ahol most van.

Legyen szép napod,

Dominik Píchal vagyok, a GRIZLY alapítója és társtulajdonosa vagyok. Az üzleti sztorimról szeretnék néhány sort írni.

Kezdésként egy kicsit az eredetről:

Grizly 2014 óta van veled, és hosszú utat tettünk meg ezalatt. 2021 végén további 3750 m² -rel bővítettük gyártó és szállító telephelyünket. Naponta körülbelül 2000 szállítmányt szállítunk Önnek, ami körülbelül 30 000 kg egészséges élelmiszernek felel meg. Nézzük meg együtt, hogyan jutottunk el ezekhez a hihetetlen számokhoz.

Az egész 21 évesen kezdődött, a Közgazdaságtudományi Egyetemen tanultam, ahol kedvet kaptam ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsak. Apámnál láttam, aki akkoriban ruházati üzlettel foglalkozott, és érdekesnek tartottam. 2014-ben megkérdezte, hogy nem tudom, hogyan kell kezelni az e-shopot, ami egyáltalán nem működött. Mivel akkoriban sokat mozogtam, arra gondoltam, hogy eladnám a sporttáplálkozást. Ezért töröltem a ruhákat a nem működő e-shopból, és helyettesítettem őket sportolóknak szánt étrend-kiegészítőkkel. Apám tégla és habarcs ruhaüzletében tároltuk őket, és türelmetlenül vártuk, hogy valaki megrendelje őket az új e-shopban, amely az erős és ragadozó Grizzly medvéről kapta a nevét. Fél évig nem történt semmi, és a beérkező rendelések egységnyi sorrendben érkeztek.

A Grizzly számára a döntő fordulópont akkor jött, amikor felfedeztem a marketinget :-). Az ügyfelek végre meglátták és megvásárolták termékeinket. 2016-ban teljesen véletlenül rendeltünk néhány zacskó kesudiót , és mivel lusták voltunk a nagy zacskókat kis, néhány grammos kiszerelésbe átrakni, a kilós kiszerelésekkel kezdtem . Meglepetésemre példátlan érdeklődés mutatkozott ezek iránt a csomagok iránt, és a vásárlók szinte azonnal felvásárolták őket. Akkoriban sokan kezdtek érdeklődni az alternatív étkezési szokások iránt, és a dió minden lehetséges diétához alkalmas a paleótól a vegánig. Már akkor tudtam, hogy nem csak diót akarok kenni, hanem saját termékeket szeretnék Grizly márkanév alatt gyártani. De engem korlátozott a hely. Sokáig a kis szobámból vezettem a vállalkozásomat, amit raktársá alakítottam át. Egy Olomouc melletti kis faluban lévő szülői házból annyi csomagot küldtünk naponta, hogy amikor egy nagy teherautónak meg kellett fordulnia az épületünkben, egyértelmű volt számunkra, hogy más helyiséget kell keresnünk.

A vállalkozás kezdetétől egyszerre voltam tulajdonos, igazgató, raktáros és titkár. Mindig sok energiát fektettem a Grizzlybe, és egy "one man show"-ból 130 alkalmazottat foglalkoztató cég lett. Most elsősorban arra törekszem, hogy a cég zökkenőmentesen működjön, és a legjobb alkalmazottak legyenek, akik velem együtt gondoskodnak arról, hogy a legelégedettebb ügyfeleink legyenek.

És mi lesz ezután?

A Grizly már szállít diót Szlovákiába és Lengyelországba , jelenleg a magyar piac megnyitásán dolgozunk.

Ugyanakkor elmesélek egy, eddig titkos, csomagolásmentes értékesítéssel kapcsolatos projektet is, amelyet idén tervezünk elindítani, mert engem is zavarnak a felesleges egyszer használatos csomagolások vagy kartondobozok szállítása, többnyire kidobják.

A Grizly továbbra is ragaszkodik alapvető értékeihez, amelyek magukban foglalják a kiváló minőségű termékeket , az ügyfélszolgálatot és az egyszerű vásárlást az e-shopban. Ezt megígérem, és ha bármivel kapcsolatba szeretnél lépni, írj nekem a dominik@grizly.cz címre , vagy keress meg aLinkedin -en .

És végül megosztom veletek kis üzleti álmomat. A tekintélyes Forbes magazin bekerült a 30 év alatti 30 év alatti rovatba , amely évente 30 sikeres fiatalt választ ki, és ott vagy a honlapon olvashattok pár sort. itt . Nagyon örülök, hogy a Grizzlynek szentelt energia ilyen szépen visszatér hozzám.

Köszönöm szépen a figyelmet és kellemes napot kívánok.

Dominik Pichal