Kategória

NYERS csokoládé cupcake málnával

NYERS csokoládé cupcake málnával

A nyár a gyümölcsökről szól, miért ne készíthetne málnás RAW süteményt? Ha nincs málnád, akkor bármilyen gyümölcsöt vagy diót használhatsz, nem kell ragaszkodni a recepthez :-)

A nyár a gyümölcsökről szól, miért ne készíthetne málnás RAW süteményt? Ha nincs málnád, tehetsz bele bármilyen gyümölcsöt vagy diót, nem kell ragaszkodni a recepthez :-)

És kész is van:

A kesudiót előtte négy órára áztassa vízbe, hogy megpuhuljon.

A diót, a mandulát és a datolyát keverőgépben keverjük össze a tésztához. A tésztából hengert készítünk, 12 egyenlő részre vágjuk, kisebb golyókat sodorunk a muffinformák aljába. Ha szilikont használunk, azokat nem kell törölni, és könnyen eltávolíthatók. Ha van fémünk, akkor érdemes ételfóliával kibélelni.

Oldjuk fel a kakaómasszát vízfürdőben (ideális esetben 48°C-ig). A masszát turmixgépbe öntjük kókusztejjel, hozzáadjuk a reszelt nyers cukkinit, aminek kb 15 percig hagytuk kiengedni a levét, sziruppal édesítjük (3-4 kanál), csipet sóval kiemeljük a csokoládé ízét és turmixoljuk. simára.

A formákat, amelyekben már a tészta áll a széléig megtöltjük a kevert csokis töltelékkel. Hűtőben 3-4 órán keresztül dermedni hagyjuk.

A kesudiót lecsepegtetjük, kissé megszárítjuk és turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 2-3 marék málnát, sziruppal édesítjük (1-2 kanál), hozzáadjuk a citromlevet, és simára turmixoljuk.

A kihűlt cupcake-ket málnás kesudiókrémmel díszítjük tésztazacskó, málna és darált kakaóbab, vagy kevés málna agávé segítségével.

A receptet a Countrylife készítette.

Počet porcí: 4
Összetevők