Kategória

Minestrone leves - íze szerint az évszaknak megfelelően

Minestrone leves - íze szerint az évszaknak megfelelően

Aki ismeri a hagyományos olasz minestrone levest, az tudja, hogy az alapanyagok évszaktól függően változnak, de nincs "helyes" recept arra, hogy milyen ízű legyen - ez az ízlése szerinti leves.

A zöldségeket szezontól függően változtathatjuk a levesben, és legközelebb szalonna helyett például sajtot adhatunk hozzá.

És kész is van:

Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, és körülbelül 3 percig sütjük rajta a felaprított szalonnát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és tovább pirítjuk, amíg a zöldségek el nem kezdenek színezni. Hozzákeverjük a pürét, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a paradicsomot és felforraljuk.

Amint forrni kezd a leves, öntsük bele a tésztát (tészta helyett tehetünk bele pl. rizst, de utána főzzük kb. 20 percig), keverjük meg és főzzük közepes lángon 8-10 percig, hogy a tészta álljon. harapás. Ezután hozzáadjuk a babot, és körülbelül 1-2 percig melegítjük.

Sóval, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel ízesítjük.

Počet porcí: 5
Összetevők
  • 250 g bacon kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 sárgarépa, kockára vágva
  • 1 hagyma, finomra vágva
  • 2 szár zeller, meghámozva és apróra vágva
  • 2 evőkanál sűrített paradicsompüré
  • Sót és frissen őrölt borsot
  • 400 g konzerv apróra vágott paradicsom
  • 150 g tészta
    Gluténmentes kukoricatészta Cornetti Rigati Gluténmentes kukoricatészta Cornetti Rigati