A zöldségeket szezontól függően változtathatjuk a levesben, és legközelebb szalonna helyett például sajtot adhatunk hozzá.
És kész is van:
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, és körülbelül 3 percig sütjük rajta a felaprított szalonnát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a zellert, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és tovább pirítjuk, amíg a zöldségek el nem kezdenek színezni. Hozzákeverjük a pürét, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a paradicsomot és felforraljuk.
Amint forrni kezd a leves, öntsük bele a tésztát (tészta helyett tehetünk bele pl. rizst, de utána főzzük kb. 20 percig), keverjük meg és főzzük közepes lángon 8-10 percig, hogy a tészta álljon. harapás. Ezután hozzáadjuk a babot, és körülbelül 1-2 percig melegítjük.
Sóval, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel ízesítjük.