Kategória

Mandulalisztből készült mézeskalács maci

Mandulalisztből készült mézeskalács maci

Keverjük össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Ha túl ragacsos a tészta, tehetünk még hozzá lisztet. Tegye a tésztát a fagyasztóba 30 percre. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tészta tetejére és a tészta alá sütőpapírt teszünk, hogy ne ragadjon, sodrófával kinyújtjuk és kiszaggatjuk (maci formájú kiszúrók használatát javasoljuk :-) ).

A mézeskalácsot óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10 percig sütjük, amíg a széle barnulni nem kezd. Végül javasoljuk, hogy a kész mézeskalácsot tartalmazó tálcát még 20 percre a sütőbe tegyük (ezúttal csak 80°C-ra előmelegítve), hogy a sütemények megfelelő roppanósságot kapjanak. Végül hagyjuk kihűlni a mézeskalács sütiket, és már díszíthetjük is!

Počet porcí: 15
Összetevők