Kategória

Lencsesaláta avokádóval és sajttal

Lencsesaláta avokádóval és sajttal

Leginkább a leveles salátákra koncentrálunk, mit szólnál ahhoz, hogy kipróbáljunk egy lencsesalátát, ami tökéletesen feltölt minket és egyben tele van minőségi tápanyagokkal.

Leginkább a leveles salátákra koncentrálunk, mit szólnál ahhoz, hogy kipróbáljunk egy lencsesalátát, ami tökéletesen feltölt minket és egyben tele van minőségi tápanyagokkal. A lencse hidegen is nagyon jó ízű. Ráadásul avokádóval, koktélparadicsommal és fetasajttal kombinálva varázslatos friss ízt és aromát varázsol.

És kész is van:

Először előkészítjük a lencsét. Jól öblítsük le, és 1:5 arányban sós forrásban lévő vízhez adjuk, körülbelül 30 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel a lencsét, mert elég kemény marad. Ezután öblítsük le hideg vízben, és tegyük félre.

Vágja fel a koktélparadicsomot egy tálba. Az avokádót félbevágjuk, magházát kivesszük, kanállal meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a szintén kockákra vágott feta sajtot, az apróra vágott lilahagymát és az apróra vágott koriandert.

Keverjük össze a lencsével, és öntsük olívaolajból, citromléből, sóból és borsból készült öntettel.

Jó étvágyat kívánunk

Počet porcí: 10
Összetevők