KARÁCSONYI VÁSÁRLÁS | 20% kedvezmény ajándékokra és vendégváró finomságokra | vásárolj a KARACSONY20 kóddal

Kategória

Lencseleves nem csak újévre

Lencseleves nem csak újévre

Szilveszterkor hagyományosan lencselevest szolgálnak fel. De bármikor elkészítheted, amikor csak kedved tartja, és van egy receptünk.

És kész is van:

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk át rajta a hagymát, amíg átlátszó lesz. Amikor szép aranysárgának tűnik, szórjuk meg liszttel, és keverjük világosaranyszínűre. Felöntjük hideg alaplével vagy vízzel, hozzáadjuk a lencsét és a kockára vágott burgonyát, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig főzzük. 15 perc múlva hozzáadjuk a gyökérzöldségeket, a préselt fokhagymát, és további 10 percig főzzük. Ízesítsük majoránnával, vagy sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Ha szereti a lencselevesbe a szalonnát vagy a sült kolbászt, akkor rögtön tálaláskor is hozzáadhatja.

Počet porcí: 4
Összetevők
  • 1 kis hagyma
  • 1 liter baromfi alaplé vagy víz
  • 2 burgonya, meghámozva és felkockázva
  • Gyökérzöldségek (1 sárgarépa, 1 petrezselyem, kis darab zeller), felkockázva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Sót és frissen őrölt borsot
  • Esetleg sült szalonna vagy kolbász
  • 250 g zöld előfőzött lencse
    Francia zöld lencse Francia zöld lencse
  • 1 doboz apróra vágott paradicsom
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 2 evőkanál olívaolaj