Kategória

Hajdinalisztből készült túrógombóc

Hajdinalisztből készült túrógombóc

Nem tudja, hogyan bánjon a hajdinaliszttel? Van egy egyszerű és gyors receptünk számodra, ami után biztosan beleszeretsz a hajdinalisztbe!

És kész is van:

Először a tojásokat verjük fel egy tálban a túróval.

Ezután fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és szinte az összes lisztet. Egy keveset tartunk a munkafelület lisztezéséhez.

A tésztát először fakanállal, majd kézzel dolgozzuk fel a munkafelületen – a tészta nagyon rugalmas és ragadós állagú.

A tésztából kis gombócokat formálunk, amiket forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzünk. Addig főzzük, amíg a felszínre nem úsznak, majd további három-öt percig.

Azt javaslom, hogy tálalás előtt szeleteljünk fel egyet, hogy biztosan elkészüljenek.

Bármilyen gyümölccsel és dióval tálaljuk.

Počet porcí: 2
Összetevők