Kategória

Gluténmentes napraforgó kocka

Gluténmentes napraforgó kocka

A kenyérkeverék nemcsak házi kemencében vagy kemencében történő kenyérkészítéshez használható, hanem dalámanek jellegű péksüteményekhez is.

És kész is van:

A friss élesztőt, olajat, vizet és kenyérkeveréket jól összegyúrjuk, és körülbelül 5 percig állni hagyjuk. Ha a keverék megöregedett, sima felületre forgatjuk, amit zsírral kikenünk, hogy ne ragadjon le. Nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 7 cm magas téglalappá. A tészta felületét szórjuk meg napraforgómaggal vagy magkeverékkel, és nyomkodjuk a tésztába. A tésztát késsel vagy sütőlappal vágjuk 6 nagyjából egyforma négyzetre. A kockákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük.

A kockákat előmelegített sütőben 220-230°C-on kb 20 percig sütjük.

Recept a Nominal.cz-ről

Počet porcí: 6
Összetevők