És kész is van:
Sokan könnyítjük meg a dolgunkat azzal, hogy sterilizált csicseriborsóból humuszt készítünk. Sokkal jobb, markánsabb és autentikusabb ízt kapunk azonban, ha szárított csicseriborsóból készítünk humuszt. Bár tovább tart az előkészítés, az eredmény valóban megéri.
Áztassuk be a csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe, hogy a felszín alá kerüljenek, és adjunk hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát. Reggel a csicseriborsót lecsepegtetjük, folyó víz alatt alaposan leöblítjük, és sós vízben legalább egy órán át puhára főzzük.
Ezt követően elkezdjük elkészíteni magát a humuszt. Tegye a csicseriborsót turmixgépbe, adjon hozzá vizet, Tahini pasztát, 100 ml olívaolajat , köményt, fokhagymát és citromlevet. Addig keverjük, amíg szép sima állagot nem kapunk. Ha a humusz a hosszan tartó keverés ellenére is csomós, adjunk hozzá folyadékot - vizet. Ha elkészültünk, a humuszt egy csipet sóval és borssal ízesítjük. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és megszórjuk csicseriborsóval vagy szezámmaggal.