Kategória

Ázsiai teriyaki hús

Ázsiai teriyaki hús

Szereted az ázsiai konyhát? Akkor ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod.

És kész is van:

A csirkét csíkokra vágjuk. A tönkölylisztet a tojással és a tejjel egy tálban elkeverjük, habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a fűszereket. A húst a keverékkel egy tálba tesszük, jól összekeverjük és fél órára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve forró olajban 2-4 percig sütjük. Közben egy másik tálban elkészítjük a pácot teriyaki pácból, mézből és sirrache-ből.

A rántott húst szalvétával szárítsuk meg a felesleges zsírtól, és még forrón adjuk a szószhoz. Keverjük össze, és hagyjuk állni körülbelül 5 percig, hogy a hús beázzon. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis szezámmal.

Köretnek kiváló a főtt brokkoli és a rizs.

Lilchef_Lenka receptje

Počet porcí: 2
Összetevők
  • 500 g csirkemell
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sirrachi
  • 50 ml szójatej
  • Sütőolaj
    Olívaolaj  Pomace Olívaolaj Pomace
  • Teriyaki pác