Kategória

A pelyhekre célozva

A pelyhekre célozva

Mindenki ismeri a zabpelyhet, de próbáltad már hajdinát, amaránt vagy teff pelyhet? Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

Olyan reggelit keresel, amely egy jó adag energiával feldobja reggel? Próbáld ki a pelyheket. És nem feltétlenül a zabnak kell lennie, mert többféle van , köztük gluténmentes is. Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

Mik azok a pelyhek és hogyan keletkeznek?

A pelyhek speciális technológiai eljárással készülnek leggyakrabban rozsfű (gabona), vagy más családba tartozó növények (hüvelyesek, rozsda) magjából, amelyeket összefoglalóan álgabonának nevezünk. Az előállítási módok kissé eltérnek egymástól, de alapvetően a héjat vagy a durva szemeket eltávolítják, és a belső részt (szem) összezúzzák, hogy a pelyhek ízletesek és könnyen emészthetők legyenek az ember számára.

A gabonaféléket és az álgabonákat évezredek óta termesztik, és az emberi táplálkozás nélkülözhetetlen részét képezik. A leghíresebb gabonafélék közé tartozik a zab, búza, tönköly, árpa, rozs, de természetesen gluténmentes köles (köles), kukorica, cirok, teff (köles) és rizs is. Az amarant, a quinoa és a hajdina különösen népszerű a szintén glutént nem tartalmazó álgabonafélék körében. Néhány hüvelyesből, például borsóból vagy szójababból azonban pehely is készíthető.

Zabpehely

Ha a pelyhekre gondol, biztosan mindenkinek a zabpehely jut eszébe. Ez a legismertebb és leghasználtabb pehelyfajta, amely számos egészséges finomság része. A zabszemek préselésével készülnek, világosbarna színűek, és jellegzetes diós aromájuk és ízük van. Számos értékes vitamint, ásványi anyagot és mindenekelőtt rostot tartalmaznak, ezért ideális alapot jelentenek egy egészséges és kiegyensúlyozott reggelihez, de egyben kedvelt köret, levesbetét vagy főétel is. A Grizly.cz-en a klasszikusok mellett bio minőségben , vagy egy speciális gyártási eljárásnak köszönhetően gluténmentes változatban is megtalálhatóak .


GRIZZLY Zabpehely

Tönkölypehely

A tönkölypehely tönkölybúzából készül, amely egy régi, nem nemesített búzafajta, amelyet már az ókori egyiptomiak is termesztettek. Ezek a pelyhek elsősorban könnyű emészthetőségük, nagyobb arányú ásványi anyagok, összetett szénhidrátok, fehérjék és rostok miatt népszerűek. Fogyasztásuk hozzájárul az idegrendszer, a keringési rendszer egészséges működéséhez, valamint hatással van a csontok és a fogak egészségére is. Fogyaszthatjuk joghurtban, reggeli zabkása és müzli formájában, de köretnek vagy főételek részeként is kiválóan alkalmasak.


GRIZZLY Tönkölypehely

Rizspehely

A természetesen gluténmentes rizspehely nagyon könnyű és könnyen emészthető. Fehér színük, enyhe rizsillatuk és semleges ízük van. Alacsony zsírtartalommal kombinálva gazdag komplex szénhidrátforrások, B-vitaminok és ásványi anyagok (elsősorban kálium és foszfor). Tulajdonságaiknak és nagyon gyors és egyszerű elkészíthetőségüknek köszönhetően népszerűek a cöliákiások és az egészséges táplálkozás szerelmesei körében, de alkalmasak terhes nők és 6 hónapos kortól babák számára is. Ideális zabkáshoz, hüvelyesekhez vagy levesekhez. AGrizzlynél pedig bio minőségben is megtalálod őket .



GRIZZLY rizspehely

Hajdina pehely

Kicsi, finom sötétbarna hajdinapehely jellegzetes jellegzetes illattal és ízzel a természetesen gluténmentes és könnyen emészthető ételek közé tartozik. Hajdinadara préselésével jönnek létre, és az összetett szénhidrátok, rostok és vitaminok mellett fontos rutinforrás, amely erősíti az ereket és növeli azok rugalmasságát. Édes és sós zabkása mellé is illik, gyors elkészítésének köszönhetően gyors köretként vagy levesek, húsgombócok, kenhetőek alapanyagaként is használható. És meg is kóstolhatod őket bio minőségben.


GRIZLY Hajdinapehely

Amarant, quinoa és teff pehely

Egészen a közelmúltig a szinte ismeretlen növények az amaránt és a quinoa Dél-Amerikából, míg a teff Etiópiából származnak. Mindhárom említett fontos mezőgazdasági növény szülőföldjén, mindegyik természetesen gluténmentes és sok fontos tápanyagot tartalmaz. Magjaik, azaz pelyheik nagyon aprók, és szó szerint tele vannak energiával, rostokkal és vitaminokkal. Számos egészséges ételt varázsolhatsz belőlük a reggeli gabonapelyhektől a leveseken át a finom köretekig.
Itt pedig bio minőségben élvezheti őket.



GRIZLY Finom bio amaránt pehely

Akár a klasszikus pelyheket részesíti előnyben, akár különféle okok miatt választja a gluténmenteseket, mindegyik biztosítja az aktív és egészséges élethez szükséges energiát. Megtaláltad a kedvenceidet?