Próbálja ki új, eredeti változatainkat könnyű, egészséges és mi több, ízletes ebédeink az egész család számára. És ki tudja? Talán itt találja meg új kedvenc összetevőjét.
Csirke tészta fekete lencse salátával és avokádóval
Elkészítés: 30 perc, főzés: 45 perc:
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 db konzerv vagy friss gomba (10 db)
- 1 vöröshagyma szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só , bors
- 1 teáskanál édes paprika
- Egy szál petrezselyem
Fekete objektívhez
- 2 csésze Beluga fekete lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 2+1 evőkanál olívaolaj
- Szója szósz
- Só , bors
- 2 szeletelt avokádó, sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk.
A fekete lencse nem dagad meg, mint a klasszikus lencse, nem kell áztatni és nagyon gyorsan megfő. Csodálatos ízű, köretnek vagy salátáknak is kiváló.
Eljárás : 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a lencsét, enyhén megpirítjuk és felöntjük vízzel (ha van alaplével, alaplével). Sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 30 percig puhára főzzük. Közben apróra vágjuk a lilahagymát, a gombát vagy a csirkét. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a tésztát pirospaprikával. A tésztát olívaolajon gyorsan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Lezárjuk. A megfőtt és lecsepegtetett lencsét összekeverjük egy kanál olívaolajjal, ízesítjük szójaszósszal, vagy sóval és liszttel. Csirke tésztával és avokádóval tálaljuk.
Spagetti padlizsánnal és mozzarellával
Elkészítés 15 perc, főzés 30.
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- 1 padlizsán
- 2 mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 medvehagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0,5 l paradicsomos passata
- 1 evőkanál nádcukor
- Só , bors
- Bazsalikomos pesto
Ki nem szereti a spagettit? Ez a padlizsán opció egészséges alternatívát jelent mindazok számára, akik könnyíteni akarnak az étrendjükön.
Eljárás : Főzzük meg a spagettit az utasítás szerint, és közben készítsük el a szószt. Olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott medvehagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt sózott padlizsánt, és minden oldalát megsütjük. Adjunk hozzá cukrot és hagyjuk karamellizálódni. Adjuk hozzá a paradicsompürét és ízesítsük sóval, borssal. Körülbelül 15 percig főzzük. A főtt spagettit ízlés szerint keverjük össze bazsalikomos pestoval, öntsük le mártással és szórjuk meg finomra vágott mozzarellával.
Kuszkusz sült paprika salátával
Elkészítés: 10 perc, főzés: 10 perc
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
- 2 nagy piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g kuszkusz
- 100 g parmezán sajt
- fehér borecet
- Olivaolaj
- Só , bors
- Oregano
Eljárás : Főzzük meg a kuszkuszt az utasítás szerint, és tegyük félre. A paprikát megkenjük olívaolajjal, és 250 fokos sütőben kb. 7 percig sütjük (a héjának kissé megfeketedőnek kell lennie). Ezután vegyük ki a sütőből, és tegyük műanyag zacskóba párolódni. Végül eltávolítjuk és lehúzzuk a bőrt. A paprikát csíkokra vágjuk, összekeverjük fokhagymával, sóval, olívaolajjal, borecettel, végül megszórjuk oregánóval és reszelt parmezánnal. A kész salátába kuszkuszot szórunk és tálaljuk.
Tipp: A csípős íz érdekében tehetünk bele chili paprikát vagy chili pasztát. A cukkini is remek ízű, salátához adva, felszeletelve és serpenyőben kisütve.
Pácolt csirkecomb jázmin rizzsel
Elkészítés: 10 perc, sütés: 50 perc
Adagok száma: 4
Hozzávalók :
- 8 nagy csirkecomb
- 300 ml világos sör
- 2 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
- 1 közepes hagyma
- 8 kisebb gomba negyedekre vágva
- 1 piros paprika csíkokra vágva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- Worcester szósz
- Olivaolaj
- Só , bors
- 1 teáskanál méz
- 2 csésze rizs
Keverje össze az összes hozzávalót (a rizs kivételével), és ha lehetséges, hagyja állni legalább egy órát. Ezután a sütőben, lefedve, legalább 50 percig sütjük. A rizst az utasítás szerint megfőzzük és tálaljuk.
Sült teljes kiőrlésű palacsinta medvehagymával
Elkészítés: 15 perc, főzés: 30 perc
Adagok száma: 4
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 2 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 csésze tej
- 2 tojás
- Ghee vaj
- Csipet só
A töltelékhez:
- Csomag leveles spenót (friss)
- 1 kis hagyma
- 1 ricotta
- 1 tejföl
- 1 tejszín legalább 31%
- 100 + 100 g reszelt sajt
- 1+1 tojás
- Ízlés szerint medve fokhagymát
- Só , bors
- 2 evőkanál olívaolaj
A palacsinta édes és sós ételekhez egyaránt remek választás. A fantáziádnak nincsenek határai, és végtelenségig megtöltheted kedvenc hozzávalóiddal.
Először is készítsük el a palacsintákat. Az összes hozzávalót összekeverjük, és enyhén kikent serpenyőben vékony palacsintát sütünk. Ezután elkészítjük a palacsinták töltelékét. Keverjük össze a ricottát, a tejfölt, 100 g reszelt sajtot és 1 tojást. Adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótleveleket, majd amikor megfonnyadnak, félretesszük, és hozzáadjuk a sajtos tölteléket. A masszával megtöltjük a palacsintákat, és egy tepsibe tesszük. Keverjük össze a tejszínt, 100 g sajtot és 1 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le a palacsintákat. 160°C-os sütőben kb 35 percig sütjük.