Gyümölcs salátában – egyesek szeretik, mások utálják. De mielőtt csatlakozol az utóbbi csoporthoz, mindenképpen adj neki egy esélyt! Mert a gyümölcs hozzáadásával egyszerűen olyan ízkombinációt hoz létre, amelyet másként nem tud elérni.
És kész is van:
A quinoát alaposan öblítsük le, és enyhén sós vízben főzzük meg. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy csak körülbelül 1 cm-rel érje el a quinoát. Forraljuk fel, vegyük le a tüzet, fedővel főzzük 8 percig, majd tegyük félre és hagyjuk pihenni. Az így elkészített quinoa gyönyörűen bolyhos lesz és nem ragad össze.
Öblítse le és vágja fel a zöld leveleket. Hagyhatsz egészben is, hogy jobb állagot adj a salátának. Adjuk hozzá a citromlevet és a sütőélesztőt, és jól keverjük össze. A koktélparadicsomot darabokra, az avokádót szeletekre vágjuk, és megszórjuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. A mandulát felaprítjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg őket, ugyanakkor kell szépen ropogósnak lenniük!
Várja meg, amíg a quinoa kihűl, mielőtt elkezdheti a tálba hajtogatni.
Először a salátát helyezzük el, és a tetejére rétegezzük a quinoát, a kockára vágott paradicsomot, az áfonyát és az avokádót. Az egész tetejére vágott friss mentát, pirított mandulát és mikrofüveket, ha van.
Ízesíthetjük citrommal is, sózzuk, esetleg enyhén megszórjuk chilipehellyel is.
A GRIZLY.CZ receptjét Karolina Paterová készítette