Kategória

Quinoa saláta pirított mandulával, áfonyával és avokádóval

Quinoa saláta pirított mandulával, áfonyával és avokádóval

Gyümölcs salátában – egyesek szeretik, mások utálják. De mielőtt csatlakozol az utóbbi csoporthoz, mindenképpen adj neki egy esélyt!

Gyümölcs salátában – egyesek szeretik, mások utálják. De mielőtt csatlakozol az utóbbi csoporthoz, mindenképpen adj neki egy esélyt! Mert a gyümölcs hozzáadásával egyszerűen olyan ízkombinációt hoz létre, amelyet másként nem tud elérni.

És kész is van:

A quinoát alaposan öblítsük le, és enyhén sós vízben főzzük meg. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy csak körülbelül 1 cm-rel érje el a quinoát. Forraljuk fel, vegyük le a tüzet, fedővel főzzük 8 percig, majd tegyük félre és hagyjuk pihenni. Az így elkészített quinoa gyönyörűen bolyhos lesz és nem ragad össze.

Öblítse le és vágja fel a zöld leveleket. Hagyhatsz egészben is, hogy jobb állagot adj a salátának. Adjuk hozzá a citromlevet és a sütőélesztőt, és jól keverjük össze. A koktélparadicsomot darabokra, az avokádót szeletekre vágjuk, és megszórjuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. A mandulát felaprítjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg őket, ugyanakkor kell szépen ropogósnak lenniük!

Várja meg, amíg a quinoa kihűl, mielőtt elkezdheti a tálba hajtogatni.

Először a salátát helyezzük el, és a tetejére rétegezzük a quinoát, a kockára vágott paradicsomot, az áfonyát és az avokádót. Az egész tetejére vágott friss mentát, pirított mandulát és mikrofüveket, ha van.

Ízesíthetjük citrommal is, sózzuk, esetleg enyhén megszórjuk chilipehellyel is.

A GRIZLY.CZ receptjét Karolina Paterová készítette

Počet porcí: 4
Összetevők
  • Zöldsaláták keveréke – ideális spenót, rakéta, mángold, céklalevél
  • Koktélparadicsom
  • 1/2 egy avokádó
  • 3 evőkanál áfonya
  • Friss menta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál ínyenc élesztő
  • 1/2 csésze quinoa
  • 2 evőkanál mandula
    Natúr mandula Natúr mandula