Kategória

Karamell medvehagymával és kovászos kenyérrel

Karamell medvehagymával és kovászos kenyérrel

A medvekaramell finom alternatívája a rántottának, amelyet imádni fog.

Módszer:

1. A tofu kockát az ujjaival kisebb darabokra törjük. A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben hevíts fel egy teáskanál olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és a tofut körülbelül 5 percig, folyamatos keverés mellett. Adjunk hozzá egy teáskanál kurkumát, fekete sót és füstölt paprikát. Adjunk hozzá kakukkfüvet vagy más fűszernövényeket ízlés szerint. Kapcsolja le a tüzet, és keverje hozzá a tejszínt és az ínyenc élesztőt. Opcionálisan adjunk hozzá sót.

2. Mossa meg a medvehagyma leveleit hideg vízben, és szárítsa meg salátafonóban. Egy mixer segítségével keverje össze őket olajjal, sóval és dióval a kívánt durvaságig. A pestót hűtőben tartjuk.

3. A karamelleket egy kanál medvepestóval és kovászos kenyérpirítóssal tálaljuk.

TIPP: Ha nem talál friss medvehagymát, próbálja ki a bazsalikomos vagy petrezselymes tofut. Időt takaríthat meg, válasszon kártevő menünkből.

A receptet a MUDr. Daniela Lilling

Počet porcí: 2
Összetevők
  • 1 kis hagyma
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 150 g medvehagyma levél
  • 4 evőkanál rizstejszín
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál fekete só kala namak
  • 50 g dió
    Dió Dió