Kategória

Finom karikák Grizly diókrémmel

Finom karikák Grizly diókrémmel

Nem sikerül annyi süteményt sütnöd, mint a szomszédodnak? Semmi gond! Készíts csak egyféle tésztát, és varázsolj elő egy egész karácsonyi süteménykollekciót, a mi diókrémeinkkel ízesítve.


A karácsony előtti időszak gyakran a teljes időhiány szinonimája. Ajándékvásárlás, csomagolás, takarítás, sütés, karácsonyfa keresése, a legjobb ponty kiválasztása, ... Állj! Idén lassíts, és legalább a sütéshez láss hozzá könnyed módon. Készíts egyetlen tésztából finom karácsonyi karikákat, amelyeket mindenféle diós krémekkel ízesíthetsz tőlünk, a Grizly-től. Egyszerű, jó, és biztos, hogy a vendégeidnek leesik tőle az álla.

ELKÉSZÍTÉS:

Finom karikák

  1. A sima lisztet, a porcukrot, a citromhéjat és a hideg vajat ideális esetben robotgéppel morzsás állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A tésztával nagyon gyorsan dolgozunk. Amint az összes hozzávaló összeáll, a tésztát legalább két órára hűtőbe tesszük.

Vigyázz! 👉 A vajnak ehhez a puha tésztához nagyon hidegnek kell lennie, különben nem tudsz majd jól dolgozni a tésztával, és az elkészült (sült) karikák kemények és deformáltak lesznek.         

Diókrém
  1. Az összes szobahőmérsékletű hozzávalót habosra verjük.
  2. Áttöltjük egy díszítőzacskóba, és a megsült köröket összeragasztjuk.
  3. Tegyük a hűtőbe, hogy legalább fél órán át szilárduljon.

Vigyázz! 👉 Ha egyszerre többféle krémet szeretnél készíteni, például hármat, akkor a vaj és a cukor mennyiségének háromszorosát ajánljuk használni. Verjük habosra, osszuk el a mennyiséget három tálba, majd ízesítsük a választott krémekkel.       

Dió máz

  1. A krémhez vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk a csokoládét, a növényi olajat (napraforgó-, repce- vagy kókuszolaj is lehet) és a diókrémet.

  2. Mártsuk a megszilárdult karikákat a mázba, és díszítsük dióval vagy esetleg liofilizált gyümölcsökkel.

Vigyázz! 👉 Csakúgy, mint a krém esetében, itt is azt javasoljuk, hogy olvaszd fel például a csokoládé és az olaj háromszorosát, oszd el három tálban, majd ízesítsd a kiválasztott Grizly krémmel. 


Jó étvágyat!

A recept szerzője

Kristýna Vašíčková alias @lumpajzna

Egyszerű lány vagyok, aki el sem tudja képzelni az életét sütés és család nélkül. A cukrászat iránti szeretetem olyan nagy, hogy még a cseh cukrászversenyre is elvezetett. Onnan már csak egy lépés volt, hogy mindenféle recepteket osszak meg az emberekkel, amelyek a profilomon találhatók. Amikor éppen nem sütök, férjemmel együtt szívesen mutatjuk meg kisfiunknak a világunk szépségeit.

Összetevők