ELKÉSZÍTÉS:
Finom karikák
-
A sima lisztet, a porcukrot, a citromhéjat és a hideg vajat ideális esetben robotgéppel morzsás állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
-
A tésztával nagyon gyorsan dolgozunk. Amint az összes hozzávaló összeáll, a tésztát legalább két órára hűtőbe tesszük.
Vigyázz! 👉 A vajnak ehhez a puha tésztához nagyon hidegnek kell lennie, különben nem tudsz majd jól dolgozni a tésztával, és az elkészült (sült) karikák kemények és deformáltak lesznek.
- Az összes szobahőmérsékletű hozzávalót habosra verjük.
- Áttöltjük egy díszítőzacskóba, és a megsült köröket összeragasztjuk.
- Tegyük a hűtőbe, hogy legalább fél órán át szilárduljon.
Vigyázz! 👉 Ha egyszerre többféle krémet szeretnél készíteni, például hármat, akkor a vaj és a cukor mennyiségének háromszorosát ajánljuk használni. Verjük habosra, osszuk el a mennyiséget három tálba, majd ízesítsük a választott krémekkel.
Dió máz
-
A krémhez vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk a csokoládét, a növényi olajat (napraforgó-, repce- vagy kókuszolaj is lehet) és a diókrémet.
-
Mártsuk a megszilárdult karikákat a mázba, és díszítsük dióval vagy esetleg liofilizált gyümölcsökkel.
Vigyázz! 👉 Csakúgy, mint a krém esetében, itt is azt javasoljuk, hogy olvaszd fel például a csokoládé és az olaj háromszorosát, oszd el három tálban, majd ízesítsd a kiválasztott Grizly krémmel.
Jó étvágyat!