Popis
GRIZLY Mungóbab 1000 g
- Adminisztratív besorolás: Hüvelyes
- Összetétel: Mungóbab 100%
- Származási ország: Argentina
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: Mungóbabnak a vigna radiata nevű növény magját nevezik. Indiából és Kínából származik, ahol a hagyományos ételek gyakori összetevője. Hazánkban a leggyakoribb babfajták a következők: fehér kis- és óriásbab, fekete, fekete szemű, vörös, adzuki, pinto és mások. A bab kiváló minőségű növényi fehérjében gazdag, és nagy mennyiségű kalciumot és káliumot, valamint folsavat, foszfort, magnéziumot, jódot, vasat, niacint és A-provitamint tartalmaz. Rosttartalmuknak köszönhetően segítik a bélműködés szabályozását.
Felhasználás: A babot főzés előtt legalább 2 órán át vízben kell áztatni. Ezután öntse le a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze kb. 25 percig, amíg puhára fő. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Az indiai és a kínai konyha jellegzetes részét képezik. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.
A hüvelyesekről és tulajdonságaikról többet olvashat medveblogunkban. Magazinunkban érdekes recepteket és ötleteket is találhat.
Összetétel
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: | 1 462 kJ / 348 kcal |
Zsír: | 1,9 g |
ebből telített zsírsavak: | 0,6 g |
Szénhidrátok: | 60 g |
ebből cukrok: | 1,2 g |
Rost: | 4,8 g |
Fehérjék: | 21 g |
Só: | 0,08 g |