2 190 Ft

2 190 Ft / kg

Raktáron

Kiszállítjuk: 14. 2.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava od 1 190 Ft

A mungóbab a legkisebb babfajta. Olívazöld színűek, és az ízük olyan, mint a zöldborsóé. Az indiai és a kínai konyha alapanyaga.

Popis

GRIZLY Mungóbab 1000 g

  • Adminisztratív besorolás: Hüvelyes
  • Összetétel: Mungóbab 100% 
  • Származási ország: Argentina
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás:  Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök: Mungóbabnak a vigna radiata nevű növény magját nevezik. Indiából és Kínából származik, ahol a hagyományos ételek gyakori összetevője. Hazánkban a leggyakoribb babfajták a következők: fehér kis- és óriásbab, fekete, fekete szemű, vörös, adzuki, pinto és mások. A bab kiváló minőségű növényi fehérjében gazdag, és nagy mennyiségű kalciumot és káliumot, valamint folsavat, foszfort, magnéziumot, jódot, vasat, niacint és A-provitamint tartalmaz. Rosttartalmuknak köszönhetően segítik a bélműködés szabályozását. 

Felhasználás: A babot főzés előtt legalább 2 órán át vízben kell áztatni. Ezután öntse le a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze kb. 25 percig, amíg puhára fő. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők.  Az indiai és a kínai konyha jellegzetes részét képezik. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.

A hüvelyesekről és tulajdonságaikról többet olvashat medveblogunkban. Magazinunkban érdekes recepteket és ötleteket is találhat.

Összetétel

Tápértékadatok 100 g-ban:
Energiatartalom: 1 462 kJ / 348 kcal
Zsír: 1,9 g
ebből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrátok: 60 g
ebből cukrok: 1,2 g
Rost: 4,8 g
Fehérjék: 21 g
Só: 0,08 g