Černá fazole má hustou masitou strukturu. Nejen díky tomu, ale i kvůli vysokému obsahu kvalitní rostlinné bílkoviny, se stala oblíbenou položkou v jídelníčku vegetariánů, jelikož výborně nahrazuje maso. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito.

Csomagolás

1000 g 2 390 FtÁFÁ-val 2 032 Ft kóddal HULLAMKEDV15 2 032 Ft / kg
  • Készleten >5 db (Kiszállítjuk: 23. 10.) (Ideiglenesen nem elérhető)
  • Ingyenes szállítás 1 090 Ft-tól

A fekete bab sűrű húsos textúrájú. Nemcsak emiatt, hanem magas, jó minőségű növényi fehérjetartalma miatt is a vegetáriánusok étrendjének kedvelt elemévé vált, mivel kiválóan helyettesíti a húst. Eredete a latin-amerikai konyhában keresendő, a mexikói burrito talán a leghíresebb. 

Tápérték 100 g termékben:
Energia érték:
1 453 kJ / 342 kcal
Zsírok:
1,2 g
ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrátok:
57 g
ebből cukrok:
1,2 g
Fehérje:
23 g
Só:
0,03 g
Minimális eltarthatóság Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Hasonló termékek

Popis

GRIZLY Fekete bab 1000 g

Tulajdonságok és előnyök: Nálunk elsősorban a közönséges bab magjaival találkozhatunk, amelyet számos fajtában termesztenek. A különböző fajták magjai színben, formában és méretben is eltérnek. A leggyakrabban előforduló fajták: apró és nagy fehér (jumbo), tarkabab, vörös bab, azuki, pinto, mungóbab és feketeszemű bab. A bab kiváló minőségű növényi fehérjékben gazdag, és valóságos vitamin- és ásványianyag-raktár. Jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot és káliumot, valamint magas a folsavtartalma is. Emellett megtalálható benne a foszfor, magnézium, jód, vas, niacin és az A-provitamin. Jót tesz a szívnek, a vérkeringésnek és a magas vérnyomásnak is. Rosttartalma révén segíti a bélműködést. Cukorbetegek számára is alkalmas. A babot nemcsak száraz mag formájában fogyaszthatjuk, hanem zöldségként is, például hüvelyesként vagy csíráztatva.
Felhasználás: A főzés előtt a babot 10–12 órára (egy éjszakára) vízbe kell áztatni. Ezután a vizet le kell önteni, a babot át kell öblíteni, majd friss vízben kb. 90 percig főzni (vagy 20 percig kuktában). A puffadás csökkentése érdekében ajánlott olyan fűszerek hozzáadása, mint például: borsikafű, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A bab csíráztatható is, amivel tovább javíthatjuk a növényi fehérjék emészthetőségét, és további vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is juthatunk. A babból finom krémeket, salátákat készíthetünk. Alkalmas levesekhez, szószokhoz vagy egészséges köretként.
További információkat a hüvelyesekről és azok tulajdonságairól megtalálsz a medvés blogunkban. Érdekes recepteket és ötleteket magazinunkban is olvashatsz.
Adminisztratív besorolás: Hüvelyesek.

Összetevők: Fekete bab 100 %.

Származási ország: Argentína, Kanada, Etiópia, Ukrajna.

Tárolás: Hűvös, száraz és sötét helyen tárolandó.

Csomagolás: Visszazárható PP tasak vagy vákuumcsomagolásban (a szállítás során a vákuum megszűnhet, de ez nem befolyásolja a termék minőségét).

Nyomokban glutént tartalmazhat.

Összetétel

Tápérték 100 g termékben:
Energia érték:
1 453 kJ / 342 kcal
Zsírok:
1,2 g
ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrátok:
57 g
ebből cukrok:
1,2 g
Fehérje:
23 g
Só:
0,03 g