A friss eper tortácskák tökéletesen megfelelnek az igényeknek egy könnyű (nem csak nyári) desszertként. A tányéron gyönyörűen mutatnak, és még jobban ízlenek. Garantáljuk, hogy elfogynak majd, mielőtt kimondaná ... eper! Az eper tortácskák ráadásul gluténmentes mandulalisztből készülnek, így azok is élvezhetik, akik gluténmentes diétát követnek.
ELKÉSZÍTÉS:
ELKÉSZÍTÉS:
- Az mandulalisztet, a tojást és a juharszirupot egy tálban összekeverjük, amíg tészta nem lesz belőle.
- Előkészítünk egy muffin formát, és kikenjük kókuszolajjal.
- A tésztát a formába adagoljuk, és kosárkákat formázunk belőle.
- A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 8-10 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet. Összekeverjük a ricottát, a félzsíros túrót, a mascarponét és a cikória szirupot.
- A megsült kosárkákat tányérra tesszük, és megtöltjük őket eperlekvárral.
- Ezután krémmel és friss eperrel díszítjük. Akik édesebben szeretik, még meglocsolhatják juharsziruppal is.
GRIZLY TIPP 👉 A maximális eper élmény érdekében javasoljuk az egyes eper kosárkákat liofilizált eper szeletekkel megszórni. Az XXL csomagot ajánljuk. Ha véletlenül olyan időben készíti el az epertortácskákat, amikor nincs friss eper, próbálja ki a fagyasztva szárított egész epret.
Jó étvágyat!