GRIZLY Vörös vesebab, 1000 g
A vesebab nagyobb, vörös vagy barna színű, és enyhén édeskés ízt kap, ha puhára főzzük. Főleg Közép-Amerikában, de Afrikában is hagyománya van. Különösen népszerűek a mexikói ételek rajongói körében, amelyek közé tartozik például a chili con carne.
A vesebab nagyobb, vörös vagy barna színű, és enyhén édeskés ízt kap, ha puhára főzzük. Főleg Közép-Amerikában, de Afrikában is hagyománya van. Különösen népszerűek a mexikói ételek rajongói körében, amelyek közé tartozik például a chili con carne.
Csomagolás
Fazole červená ledvinka je větší, má tvar ledvinky, červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Má svoji tradici především ve Střední Americe, ale také v Africe. U nás k nejznámějším pokrmům patří určitě Mexické Chilli con carne.
Tápértékek 100 g termékre | |
---|---|
Energiaérték |
1 242 kJ / 297 kcal |
Zsír |
1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Szénhidrát |
36,9 g |
ebből cukrok |
2,1 g |
Rost |
15 g |
Fehérje |
22,1 g |
Só |
0,01 g |
Hasonló termékek
Popis
GRIZLY Vörös vesebab 1000 g
- Adminisztratív besorolás: Hüvelyesek
- Összetevők: Vörös vesebab 100%
- Származási ország: Ukrajna
- Tárolás: Tárolja sötét, hűvös és száraz helyen.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumozott PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a vákuum kioldása, de ez nem befolyásolja a termék minőségét)
Jellemzők és előnyök: Hazánkban elsősorban a közönséges babszemmel találkozunk, amelynek számos fajtáját termesztik, ezek magjai színben, alakban és méretben változnak. A leggyakoribb babfélék a következők: apró fehér és jumbo fehér, fekete, fekete szemű, vörös, adzuki, pinto, mungo és mások. A babot hüvelyek vagy csírák céljából is termesztik, de ezeket a zöldségek közé sorolják.
Felhasználás: Főzés előtt a babot 10-12 órán át (egy éjszakán át) vízben kell áztatni. Ezután öntsük le róla a vizet, öblítsük át a babot, és új vízben főzzük 90 percig vagy 20 percig nyomástartó kuktában. A puffadás csökkentésére olyan fűszernövények hozzáadása ajánlott, mint például: zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Felhasználhatjuk levesekben, mártásokban vagy egészséges köretként.
Összetétel
Tápértékek 100 g termékre | |
---|---|
Energiaérték |
1 242 kJ / 297 kcal |
Zsír |
1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Szénhidrát |
36,9 g |
ebből cukrok |
2,1 g |
Rost |
15 g |
Fehérje |
22,1 g |
Só |
0,01 g |