Arabica és Robusta és mi a különbség köztük?

A robustát és az arabicát már a szemcsékből is meg lehet különböztetni, ha a középső barázdára fókuszálunk, azt tapasztaljuk, hogy az Arabica hajlamos ívelt, míg a Robustának egyenes. Az Arabica bab is megnyúltabb és laposabb.

A fő különbségek az Arabica és a Robusta között:

  • Magasabb a savassága és gazdagabb az íze
  • többféle jegyet kínál a gyümölcstől a csokoládéig, a virágostól a fűszeresig
  • 2-3x kevesebb koffeint tartalmaz
  • 2x több cukrot tartalmaz
  • több lipidet tartalmaz (zsírok, olajok, vitaminok...).

Összetett íze és aromája miatt az arabica minősége kiváló. A 100% Arabica a kávé csomagolásán azonban nem jelenti automatikusan a kiváló íz garanciáját.

Például a Coffeespot márka kávéit 10% kedvezménnyel próbálhatod ki. A megrendelésben a kosár 1. lépésébe írja be a LOKALKAFE kódot . (A kód 2021.04.07-ig érvényes)

Összefoglalva tehát, a Robusta földesebb ízű és keserűbb, de több koffeint tartalmaz és krémesebb. Az arabica íze és illata változatosabb, enyhébbnek tekinthető.

Természetesen ezeknek a kávéfajtáknak többféle kombinációja létezik, például 80/20 arányban. Az ilyen kombinációk ízben és aromában kiegészítik egymást, és a különböző kávépörkölők érdekes kombinációkat kínálnak, amelyeket meg kell kóstolni, hogy megtalálja a sajátját.

Próbáld ki a robusta és az arabica kombinációját az Ape pörkölőből, most 10% kedvezménnyel a LOKALKAFE kód megadása után. (A kód 2021.04.07-ig érvényes)

És hogy állnak a Grizzly alkalmazottai a kávéval?

Megkérdeztük a kollégákat, és megkérdeztük, milyen gyakran isznak kávét, milyen elkészítési módot, ízt preferálnak, van-e valamilyen rituáléjuk a kávéhoz.

Petr a Grizly marketingjétől:

"Általában naponta kétszer iszom kávét, reggel és ebéd után. Leggyakrabban egy presszót vagy egy capuccinot. Most, a koronavírus idején van otthon egy új présgépem és egy Coffeespot Original Espresso darálóm , mert mint az erősebb kávé földes tónusokkal és egy kis csokoládéval. Különben nem vetem meg a jó kávézó minőségi kávéját."

Karolina a Grizzly üzletből:

"Naponta 2-4 csészével iszom a munkahelyemen, ahol van egy emelőkaros kávéfőzőnk és a darálón a kedvenc APe Brazilie Santosom . Otthon készítem el a V60-at. Semmi különösebb rituálém nem kötődik a kávéhoz, csak ez a fajta betegségről – mindig kell valami édes a kávé mellé."

Ivana a Marketing Grizlytől:

"A reggelem kávéval kezdődik, majd a nap folyamán még 3-4-et iszom, de igyekszem egy kicsit korlátozni. Otthon a kávét mokakannával vagy franciasajtóval főzöm, attól függően, hogy mit érzek. tetszik. Reggelente van egy rituálé a frissen őrölt kávéval a kedvenc Coffeespot Brazil Pink Starom , aztán ülök és csendben iszom, ez számomra 10 perc teljes béke és csak élvezem a kávé ízét. Nyaraláskor a legjobb. valahol a természetben, a friss levegőn."

Viktor a Grizzly üzletből:

"Az első dolgom, amikor reggel munkába jövök, egy csésze kávé. Ez egyfajta induló a munkanaphoz. Szeretek eszpresszót készíteni, többnyire APe Espresso America Blendet veszek otthon. , mert szeretem a keserű kávét. A munkahelyen van egy egyszerű rituálénk, amikor ebéd után kb fél órára kávét főzök a kollégáimnak az irodából."

Martin az Analytical Grizlytől:

"Határozottan gyakrabban iszom kávét, mint kellene. A reggelt a számítógép bekapcsolása után egy hagyományos csésze-rituáléval kezdem, általában cserepes (török), presszó vagy americano. Néha megesik, hogy reggel még találkozom eggyel. ebéd van még egy rituálé,amit az ebédszünetben teljesítek.Aztán még itthon kezdődik az esti program...A kávét tisztán, tej és cukor nélkül iszom, szeretem a teljes harmonikus ízt, nem túl savanyú és kifejezetten illatos,de csak fűszermentes kávé.Ezt a kóstolást kihívásnak vettem,hogy kipróbáljak valamit amit még nem ettem.Az APe Malawi 250g -ot elsősorban a kávé termesztési környezete miatt választottam.Ez egy kicsit más Afrika, mint a hagyományos kép - zöld hegyek, kávéfák 1000 méter feletti magasságban. Gyönyörű ötlet valahol a Lysá horán gyűjteni kávét..."

Az észrevételei és ajánlásai

Ehhez a cikkhez nem adtak hozzá értékelést

Termékek betöltése
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Minden jog fenntartva | Cookie-szabályzat
Létrehozta

Új vagyok itt

A PRÉMIUM tagsággal a következőket kapja:

Ikonka visačky

Kedvezőbb árak

Kiválasztott top termékeknél

Ikonka náklaďáku

Ingyenes szállítás

Már 15 990 Ft felett

Ikonka dárku

VIP előnyök

100% elégedettségi garancia

Szeretnék PRÉMIUM lenni
Megszolítás

 

 

Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy szolgáltatásainkat az Ön egyéni igényeihez igazítsuk. Elsősorban elektronikus marketingcsatornákat használunk, ahol elemezzük az adatokat és értékeljük a vonatkozó eredményeket. Az adatokat elemzés céljából harmadik feleknek is átadjuk ( pl. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Ezek marketing és elemző ügynökségek. A személyes adatokat az adatok megadásától számított 36 hónapig kezelhetjük. A hozzájárulás önkéntes, és Önnek joga van a személyes adatok helyesbítéséhez és törléséhez, valamint ahhoz, hogy vállalatunk ellenőrizze ezeket az adatokat.

z A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elfogadja a következőket Adatvédelmi irányelvek a se Felhasználási feltételek.
A Google reCaptcha által védett | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználási feltételek