Nagy kiárusítás - szerezzen 20%-os kedvezményt a KIARUSITAS20 kóddal
Rugalmas Red Velvet torta receptje mascarponéval és ropogós gyümölccsel
A vörös bársonyos torta egy hagyományos amerikai sütemény, amely fokozatosan beleszeretett az egész világba.
A neve lazán fordítható vörös bársonynak – és ez a torta pontosan erről szól. Bársonyos, puha, rugalmas, intenzív vörös színnel, amely azonnal megragadja a tekintetét.
A kakaónak köszönhetően a Red Velvet lágy csokis árnyalatú, míg az író és egy kis almaecet kellemesen savanykás ízt ad neki. A bársonyos textúra és a lágy mascarponés krém rendkívüli élménnyé varázsolja ezt a desszertet. Ha nem rajongsz a száraz testekért és a nehéz vajas krémekért, a vörös bársonyos torta pontosan neked való.
Bármilyen alkalomra elkápráztatsz vele, akár születésnapra, ünnepnapra vagy más különleges eseményre sütsz tortát – ez a szenvedélyes piros torta például tökéletes Valentin-napra.
Mivel festsük a Red Velvet-et?
Az ikonikus vörös szín, amelyről az eredeti Red Velvet nevét is kapta, a kakaópor savas összetevőkkel való reakciójának eredménye. Ma azonban a kakaót más módon dolgozzák fel, mint a 20. század elején, és ahhoz, hogy a sütemény jellegzetes piros színét elérjük, festéket kell használnunk - választhatunk por, zselés festéket vagy színezhetjük a sütemény főtt cékla hozzáadásával a tésztához.
Mire kell figyelni a hasított test sütésekor?
A süteménysütés egyik fontos, de gyakran alábecsült lépése a forma előkészítése, majd a test kihúzása. Hogy a test ne essen szét és ne "harapjon" az oldala, alaposan kenjük ki a formát olvadatlan vajjal vagy zsírral, majd szórjuk meg féldurva liszttel. Alternatív megoldásként a forma alját kibélelhetjük sütőpapírral, és egy vékony késsel vagy szilikon spatulával húzzuk át a forma szélét, mielőtt kivesszük, így a felülete gyönyörűen sima marad. Mindkét esetben azonban fontos, hogy hagyja kihűlni a testet, mielőtt kiveszi a formából.
Nem kell a kerek formára szorítkozni, a tésztát tepsiben megsüthetjük, majd más formákat vagy kisebb köröket vághatunk belőle, amit aztán a krémmel együtt poharakba rétegezhetünk. Vagy öntheti a tésztát egy muffinsütőbe, és készíthet aranyos vörös bársonyos tortákat, krémmel és lyo gyümölccsel díszítve.
Bár a vörös bársony bonyolultnak és bonyolultnak tűnhet, a recept valójában egyszerű, és hasonló a többi piskótához. Lépésről lépésre végigvezetjük Önt.
Vörös bársony receptje mascarponéval
Hozzávalók
Korpusz:
- 2 csésze sima liszt
- fél (125 g) lágy vaj
- 1 és fél csésze porcukor
- 2 tojás (szobahőmérsékletű)
- 1 csésze író (szobahőmérsékletű)
- 1 evőkanál alma- vagy fehérborecet
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál holland kakaó
- 2 teáskanál vanília kivonat
- vörös festék
Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 g túró kádban
- 100 g porcukor
- 1 csésze tejszínhab (min. 33%, ideális esetben 40%)
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez:
- Fagyasztva szárított eper
- Mogyoró
Módszer
Korpusz:
- A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot, és addig verjük, amíg a keverék sima és csomómentes lesz. Ezután keverjük hozzá az írót, az ecetet és a piros ételfestéket.
- A száraz hozzávalókat (kakaó, szódabikarbóna, sütőpor, liszt és só) egy tálba szitáljuk és összekeverjük. Ezután fokozatosan keverjük őket a nedves keverékhez.
- A tésztát 2 kb 20 cm átmérőjű kerek formába osztjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük a fogpiszkáló próbát is - a test kész, ha a nedves tészta nem. ragaszkodjon a test közepébe szúrt fogpiszkálóhoz. Hagyja a formát alaposan kihűlni. Ha nincs 2 formád, vagy nem szeretnéd megismételni a folyamatot, öntsd az egész tésztát egyenesen a formába (vagy egy tepsire) és süsd kb. 45-60 percig, majd vágd be hosszában a testet.
Krém:
- A tejszínt és a mascarponét (mindkettőt kihűtve) alaposan felverjük. Állványkeverővel ez a lépés körülbelül 3 percig tart.
- Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük még körülbelül 2 percig, vagy amíg a krém kemény, bolyhos nem lesz. A túróról leöntjük a felesleges folyadékot, és lassan habosra keverjük. Ha a tejszín túl hígnak tűnik, adjunk hozzá még cukrot.
Dekoráció:
- Ha szükséges, igazítsa a testet (vágja le a domború felületet - a morzsolt törmeléket díszítéshez használhatja).
- Az első réteg tetejére rétegezzük a krémet, majd ráhajtjuk a második testrészt, majd ismét bevonjuk a krémmel.
- Díszítsük a tortát fagyasztva szárított eperrel és darált dióval.