Rugalmas Red Velvet torta receptje mascarponéval és ropogós gyümölccsel

A vörös bársonyos torta egy hagyományos amerikai sütemény, amely fokozatosan beleszeretett az egész világba.
A neve lazán fordítható vörös bársonynak – és ez a torta pontosan erről szól. Bársonyos, puha, rugalmas, intenzív vörös színnel, amely azonnal megragadja a tekintetét.

A kakaónak köszönhetően a Red Velvet lágy csokis árnyalatú, míg az író és egy kis almaecet kellemesen savanykás ízt ad neki. A bársonyos textúra és a lágy mascarponés krém rendkívüli élménnyé varázsolja ezt a desszertet. Ha nem rajongsz a száraz testekért és a nehéz vajas krémekért, a vörös bársonyos torta pontosan neked való.

Bármilyen alkalomra elkápráztatsz vele, akár születésnapra, ünnepnapra vagy más különleges eseményre sütsz tortát – ez a szenvedélyes piros torta például tökéletes Valentin-napra.

Mivel festsük a Red Velvet-et?

Az ikonikus vörös szín, amelyről az eredeti Red Velvet nevét is kapta, a kakaópor savas összetevőkkel való reakciójának eredménye. Ma azonban a kakaót más módon dolgozzák fel, mint a 20. század elején, és ahhoz, hogy a sütemény jellegzetes piros színét elérjük, festéket kell használnunk - választhatunk por, zselés festéket vagy színezhetjük a sütemény főtt cékla hozzáadásával a tésztához.

Mire kell figyelni a hasított test sütésekor?

A süteménysütés egyik fontos, de gyakran alábecsült lépése a forma előkészítése, majd a test kihúzása. Hogy a test ne essen szét és ne "harapjon" az oldala, alaposan kenjük ki a formát olvadatlan vajjal vagy zsírral, majd szórjuk meg féldurva liszttel. Alternatív megoldásként a forma alját kibélelhetjük sütőpapírral, és egy vékony késsel vagy szilikon spatulával húzzuk át a forma szélét, mielőtt kivesszük, így a felülete gyönyörűen sima marad. Mindkét esetben azonban fontos, hogy hagyja kihűlni a testet, mielőtt kiveszi a formából.

Nem kell a kerek formára szorítkozni, a tésztát tepsiben megsüthetjük, majd más formákat vagy kisebb köröket vághatunk belőle, amit aztán a krémmel együtt poharakba rétegezhetünk. Vagy öntheti a tésztát egy muffinsütőbe, és készíthet aranyos vörös bársonyos tortákat, krémmel és lyo gyümölccsel díszítve.

Bár a vörös bársony bonyolultnak és bonyolultnak tűnhet, a recept valójában egyszerű, és hasonló a többi piskótához. Lépésről lépésre végigvezetjük Önt.

Vörös bársony receptje mascarponéval

Hozzávalók

Korpusz:

  • 2 csésze sima liszt
  • fél (125 g) lágy vaj
  • 1 és fél csésze porcukor
  • 2 tojás (szobahőmérsékletű)
  • 1 csésze író (szobahőmérsékletű)
  • 1 evőkanál alma- vagy fehérborecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 evőkanál holland kakaó
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • vörös festék

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g túró kádban
  • 100 g porcukor
  • 1 csésze tejszínhab (min. 33%, ideális esetben 40%)
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat

Díszítéshez:

Módszer

Korpusz:

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot, és addig verjük, amíg a keverék sima és csomómentes lesz. Ezután keverjük hozzá az írót, az ecetet és a piros ételfestéket.
  2. A száraz hozzávalókat (kakaó, szódabikarbóna, sütőpor, liszt és só) egy tálba szitáljuk és összekeverjük. Ezután fokozatosan keverjük őket a nedves keverékhez.
  3. A tésztát 2 kb 20 cm átmérőjű kerek formába osztjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük a fogpiszkáló próbát is - a test kész, ha a nedves tészta nem. ragaszkodjon a test közepébe szúrt fogpiszkálóhoz. Hagyja a formát alaposan kihűlni. Ha nincs 2 formád, vagy nem szeretnéd megismételni a folyamatot, öntsd az egész tésztát egyenesen a formába (vagy egy tepsire) és süsd kb. 45-60 percig, majd vágd be hosszában a testet.

Krém:

  1. A tejszínt és a mascarponét (mindkettőt kihűtve) alaposan felverjük. Állványkeverővel ez a lépés körülbelül 3 percig tart.
  2. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük még körülbelül 2 percig, vagy amíg a krém kemény, bolyhos nem lesz. A túróról leöntjük a felesleges folyadékot, és lassan habosra keverjük. Ha a tejszín túl hígnak tűnik, adjunk hozzá még cukrot.

Dekoráció:

  1. Ha szükséges, igazítsa a testet (vágja le a domború felületet - a morzsolt törmeléket díszítéshez használhatja).
  2. Az első réteg tetejére rétegezzük a krémet, majd ráhajtjuk a második testrészt, majd ismét bevonjuk a krémmel.
  3. Díszítsük a tortát fagyasztva szárított eperrel és darált dióval.

Az észrevételei és ajánlásai

Ehhez a cikkhez nem adtak hozzá értékelést

Termékek betöltése
© 2014–2024 GRIZLY.cz - Minden jog fenntartva | Cookie-szabályzat
Létrehozta

Új vagyok itt

A PRÉMIUM tagsággal a következőket kapja:

Ikonka visačky

Kedvezőbb árak

Kiválasztott top termékeknél

Ikonka náklaďáku

Ingyenes szállítás

Már 15 990 Ft felett

Ikonka dárku

VIP előnyök

100% elégedettségi garancia

Szeretnék PRÉMIUM lenni
Megszolítás

 

 

Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy szolgáltatásainkat az Ön egyéni igényeihez igazítsuk. Elsősorban elektronikus marketingcsatornákat használunk, ahol elemezzük az adatokat és értékeljük a vonatkozó eredményeket. Az adatokat elemzés céljából harmadik feleknek is átadjuk ( pl. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Ezek marketing és elemző ügynökségek. A személyes adatokat az adatok megadásától számított 36 hónapig kezelhetjük. A hozzájárulás önkéntes, és Önnek joga van a személyes adatok helyesbítéséhez és törléséhez, valamint ahhoz, hogy vállalatunk ellenőrizze ezeket az adatokat.

z A "Fiók létrehozása" gombra kattintva elfogadja a következőket Adatvédelmi irányelvek a se Felhasználási feltételek.
A Google reCaptcha által védett | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználási feltételek