Nagy kiárusítás - szerezzen 20%-os kedvezményt a KIARUSITAS20 kóddal
Frissítő eper torta
Meghívjuk Önt a frissítő ízek világába egy légiesen könnyű epertorta csodálatos receptjével. Ez az édes finomság nem csak kivételes ízével, hanem egyszerű elkészítésével is elvarázsolja. Kezdjünk hozzá!
ÖSSZETEVŐK A TÉSZTÁHOZ
50 g mandulaliszt
25 g kakaó
1/3 teáskanál sütőpor
6 tojás
60 g folyékony méz
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
300 g félzsíros túró
100 g tejföl
200 ml tejszínhab
100 ml cikóriaszirup
zselatin
300 g friss eper
HOZZÁVALÓK CSOKIBEVONATHOZ
80 g vaj
200 g csokoládé
Fagyasztva szárított eper
ELKÉSZÍTÉS
- Először a mandulalisztet keverjük össze a kakaóval és a sütőporral. Válassza szét a tojás fehérjét a sárgájától, és verje fel a fehérjét. A laza keverékhez adjuk hozzá a tojássárgákat a mézzel együtt, és alaposan keverjük össze. Ezután belekeverjük a felvert tojásfehérjét, 25 cm átmérőjű formába öntjük és 160 fokon kb 15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a második réteget. Keverjük össze a túrót, a tejfölt és a cikória szirupot. Majd adjuk hozzá a tejszínhabot és a zselatint, amit az utasítás szerint elkészítünk.
- A kihűlt tésztára szórjuk az apróra vágott friss epret, hozzáadjuk a kész krémet, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
- Végül gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és a vajat, olvadás után rendszeresen keverjük meg, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt a tortára öntjük. Ezután szórjuk csak meg fagyasztva szárított eperrel, és hagyjuk a hűtőben másnapig.
- A kész tortát felszeleteljük és tálaljuk. Ha a csokoládé nehezen vágható, csak mártsa a kést forró vízbe, törölje le és vágja fel.
Jó étvágyat kíván a Grizly és a recept szerzője: @fitnessrecepty