20%-os kedvezmény minden mogyoró krémre a kedvezményes kóddal: MOGYORO20
Cukkinis quiche
És kész is van:
A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk és összekeverjük. Az összekevert liszthez adjuk a tojást, a vajat, és morzsoljuk össze az egészet. Ezután dolgozzon ki egy rugalmas tésztát, de ügyeljen a hosszú dagasztásra, amely nem kívánatos ennél a tésztánál. A tészta állagát liszt hozzáadásával vagy fordítva egy kanál hideg víz hozzáadásával állíthatja be.
Az elkészített tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a cukkinit hosszában kettévágjuk. Ha a cukkini idősebb vagy túl nagy, vágja ki a közepét a magokkal. Kaparóval vékony zsinórokra vágjuk. Tegyük egy tálba, sózzuk, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a víz elhagyja a cukkinit. Szárítsa meg a cukkinis keveréket konyharuhában vagy szalvétában.
Egy tálba verjük fel a tojásokat, és adjuk hozzá a kurkumás és mandulakrémet. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
A megpihent tésztát vékonyra nyújtjuk, a sodrófán óvatosan áthelyezzük a quiche formába, és a széleihez nyomkodjuk.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd megrakjuk a tésztát babbal, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig elősütjük.
A reszelt cukkini szálait csavarjuk spirálba az elősütött kéreg aljára. Kezdje a közepétől, és haladjon a széle felé. Ne tekerjük túl szorosan a cukkini szálakat, és hagyjunk helyet a tölteléknek. Ezután öntsük fel az elkészített levet, és süssük a sütőben körülbelül 30 percig, amíg a felső réteg kihűl.
A receptet a Countrylife készítette.