GRIZLY Tonkabab, 20 g
Bár a tonkababot babnak nevezik, valójában nem hüvelyes növény. Egy fűszerről van szó, amelynek erőteljes, aromás illata a vanília, a mandula, a fahéj és a marcipán jegyeit ötvözi. A vaníliához hasonlóan különféle édes desszertek és sós ételek ízesítésére használják.
Csomagolás
Bár a tonkababot babnak nevezik, valójában nem hüvelyes növény. Egy fűszerről van szó, amelynek erőteljes, aromás illata a vanília, a mandula, a fahéj és a marcipán jegyeit ötvözi. A vaníliához hasonlóan különféle édes desszertek és sós ételek ízesítésére használják.
Tápérték 100 g termékben
| Energia érték: | 1956 kJ / 467 kcal |
| Zsírok: | 13 g |
| ebből telített zsírsavak: | 7,4 g |
| Szénhidrátok: | 50 g |
| ebből cukrok: | 9,1 g |
| Rost: | <0,5 g |
| Fehérje: | 17 g |
| Só: | 0,01 g |
Besorolás
| Adminisztratív besorolás: | Erjesztett magvak |
|---|---|
| Összetevők: | Tonka bab 100 % |
| Származási ország: | Venezuela |
| Csomagolás: | Visszazárható műanyag doboz |
| Tárolás: | Száraz helyen tartandó, hőtől és napfénytől védve. |
Popis
GRIZLY Tonkabab 20 g
Valójában a tonkabab – más néven tonka bab – a Silovoň fa termésének szárított, fermentált magja, amely Közép- és Dél-Amerikában honos. Az elmúlt években jellegzetes aromájának köszönhetően a tonkabab nagyon kedvelt alapanyaggá vált a gasztronómiában, különösen a francia konyhában. Lereszelve illata leginkább a vaníliára, nugátra és diófélékre emlékeztet. Nagyon intenzív, ezért az ételekhez általában egészen kevés is elég. Tárolás közben a tonkababon fehér kristályokat figyelhetsz meg. Ne aggódj, ez teljesen természetes jelenség, és nincs hatással az alapanyag minőségére.
Hogyan használjuk a tonkababot?
A tonkababot a gasztronómia szinte minden területén sikerrel használják – egyaránt jól illik sós és édes fogásokhoz. Kiváló például házi fagylalt, puding vagy szuflé készítéséhez. Hozzáadhatod paradicsomszószokhoz, répa-krémleveshez vagy különféle tésztákhoz is. Emellett a tonkabab remek összetevője különféle koktéloknak és alkoholos italoknak, beleértve a sört is.
GRIZLY TIPP
A tonkababbal hasonlóan dolgozz, mint az egész szerecsendióval. Közvetlenül felhasználás előtt reszelj le belőle egy keveset a szerecsendió-reszelőn. Egy főzéshez valóban elég egy nagyon kis mennyiség – nagyjából egy késhegynyi tonkabab.

Összetétel
Tápérték 100 g termékben
| Energia érték: | 1956 kJ / 467 kcal |
| Zsírok: | 13 g |
| ebből telített zsírsavak: | 7,4 g |
| Szénhidrátok: | 50 g |
| ebből cukrok: | 9,1 g |
| Rost: | <0,5 g |
| Fehérje: | 17 g |
| Só: | 0,01 g |
Besorolás
| Adminisztratív besorolás: | Erjesztett magvak |
|---|---|
| Összetevők: | Tonka bab 100 % |
| Származási ország: | Venezuela |
| Csomagolás: | Visszazárható műanyag doboz |
| Tárolás: | Száraz helyen tartandó, hőtől és napfénytől védve. |
