Bár a tonkababot babnak nevezik, valójában nem hüvelyes növény. Egy fűszerről van szó, amelynek erőteljes, aromás illata a vanília, a mandula, a fahéj és a marcipán jegyeit ötvözi. A vaníliához hasonlóan különféle édes desszertek és sós ételek ízesítésére használják.

Csomagolás

20 g 1 890 FtÁFÁ-val 94 500 Ft / kg
  • Készleten >5 db (Kiszállítjuk: 1. 12.) (Ideiglenesen nem elérhető)
  • Szállítási díj 1 090 Ft-tól

Bár a tonkababot babnak nevezik, valójában nem hüvelyes növény. Egy fűszerről van szó, amelynek erőteljes, aromás illata a vanília, a mandula, a fahéj és a marcipán jegyeit ötvözi. A vaníliához hasonlóan különféle édes desszertek és sós ételek ízesítésére használják.

Tápérték 100 g termékben

Energia érték: 1956 kJ / 467 kcal
Zsírok: 13 g
ebből telített zsírsavak: 7,4 g
Szénhidrátok: 50 g
ebből cukrok: 9,1 g
Rost: <0,5 g
Fehérje: 17 g
Só: 0,01 g

Besorolás

Adminisztratív besorolás: Erjesztett magvak
Összetevők: Tonka bab 100 %
Származási ország: Venezuela
Csomagolás: Visszazárható műanyag doboz
Tárolás: Száraz helyen tartandó, hőtől és napfénytől védve.
Minimális eltarthatóság Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Popis

GRIZLY Tonkabab 20 g

Valójában a tonkabab – más néven tonka bab – a Silovoň fa termésének szárított, fermentált magja, amely Közép- és Dél-Amerikában honos. Az elmúlt években jellegzetes aromájának köszönhetően a tonkabab nagyon kedvelt alapanyaggá vált a gasztronómiában, különösen a francia konyhában. Lereszelve illata leginkább a vaníliára, nugátra és diófélékre emlékeztet. Nagyon intenzív, ezért az ételekhez általában egészen kevés is elég. Tárolás közben a tonkababon fehér kristályokat figyelhetsz meg. Ne aggódj, ez teljesen természetes jelenség, és nincs hatással az alapanyag minőségére.

😋
vaníliára, mandulára és fahéjra emlékeztető aromás illat
👩‍🍳
nagyon kedvelt a gasztronómiában
🍨
sós és édes ételekhez egyaránt alkalmas

Hogyan használjuk a tonkababot?

A tonkababot a gasztronómia szinte minden területén sikerrel használják – egyaránt jól illik sós és édes fogásokhoz. Kiváló például házi fagylalt, puding vagy szuflé készítéséhez. Hozzáadhatod paradicsomszószokhoz, répa-krémleveshez vagy különféle tésztákhoz is. Emellett a tonkabab remek összetevője különféle koktéloknak és alkoholos italoknak, beleértve a sört is.

Recept kesudióval

GRIZLY TIPP

A tonkababbal hasonlóan dolgozz, mint az egész szerecsendióval. Közvetlenül felhasználás előtt reszelj le belőle egy keveset a szerecsendió-reszelőn. Egy főzéshez valóban elég egy nagyon kis mennyiség – nagyjából egy késhegynyi tonkabab.

Összetétel

Tápérték 100 g termékben

Energia érték: 1956 kJ / 467 kcal
Zsírok: 13 g
ebből telített zsírsavak: 7,4 g
Szénhidrátok: 50 g
ebből cukrok: 9,1 g
Rost: <0,5 g
Fehérje: 17 g
Só: 0,01 g

Besorolás

Adminisztratív besorolás: Erjesztett magvak
Összetevők: Tonka bab 100 %
Származási ország: Venezuela
Csomagolás: Visszazárható műanyag doboz
Tárolás: Száraz helyen tartandó, hőtől és napfénytől védve.