GRIZLY

Szilva fagyasztva szárítva 35 g

Csomagolás

35 g

1190 Ft

890 Ft kóddal BF25

34000 Ft / kg

Ideiglenesen nem elérhető

A fagyasztva szárított szilva színe világos narancssárga, és megtartja a friss szilva ízét. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot, és gyönyörű dísze lehet egy egészséges desszertnek.

Popis

GRIZLY Szilva fagyasztva szárítva 35 g

  • Közigazgatási besorolása: egyfajtás szárított gyümölcs.
  • Összetevők: 100% fagyasztva szárított szilva
  • Származási ország: Szerbia
  • Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja.
  • Csomagolás: újrazárható élelmiszeripari műanyag zacskó vagy vákuumzáras élelmiszeripari műanyag zacskó (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget), kartondoboz.

Jellemzők és előnyök: A fagyasztva szárított szilva egész, érett, friss, sötétkéktől a liláig terjedő színű szilvából készül. A szilvát termő fát szilvafának vagy hazai szilvának nevezik. Csehországban szilvának, Morvaországban trnkának nevezik. Az aszalt szilva színe a sötétbarnától a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségű természetes cukrot, szorbitot is tartalmaz, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést.

A liofilizálás mélyfagyasztásos szárítás nagyon alacsony nyomáson. A liofilizált gyümölcs a lehető legnagyobb mértékben megőrzi eredeti állagát, ízét és a gyümölcsben található összes ásványi anyagot és vitamint.

Felhasználás: A fagyasztva szárított szilva kiválóan alkalmas tejjel vagy joghurttal kombinált gabonafélékbe. Ízesíti a sima vizet, adható limonádéhoz, fagylalthoz, fagyasztott morzsához, sorbetekhez. Sütéskor a szilva adható élesztős, piskótatésztákhoz és rántott tésztákhoz. Főzéskor kiválóan alkalmas desszertek, öntetek vagy zselék készítésére.
 

Összetétel

Táplálkozási adatok 100 g-onként
Energiaérték: 1 618 kJ / 385 kcal
Zsírok: 0,6 g
amelyek közül a telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrátok: 90,2 g
amelyek közül a cukrok: 60,8 g
Fehérje: 3,7 g
Só: 0 g