Ingyenes kiszállítás a Packetával minden 10.000 Ft feletti rendelés esetén
Jellemzők és előnyök: A kerek szemű rizs kicsi és gömböjű, magas a keményítőtartalma, ezért könnyen felszívja a vizet. Főzés után puha, enyhén ragacsos és gyönyörűen krémes. Könnyen laktató és természetesen gluténmentes.
Felhasználás: Ideális krémes rizottó, de ízletes töltelékek, édes rizskása és sütemények vagy spanyol paella készítéséhez is.
Elkészítési folyamat: A rizottóhoz először a hagymát (vagy fokhagymát) pirítsa meg vajban vagy olívaolajban, majd adja hozzá a rizst, és párolja egy ideig együtt. Az olasz rizottó jó ízéhez ajánlatos körülbelül egy pohár bort hozzáadni, és hagyni, hogy elpárologjon. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lehetőleg forró zöldséglevest (adhatunk hozzá vizet is), és kevergetve kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és az összes víz elpárolog. Végül adjunk hozzá még több vajat és parmezánforgácsot.
További egészséges étkezési ötletekért és inspirációért nézze meg magazinunk receptek rovatát.