Popis
GRIZLY Makadámdió 1000 g
- Adminisztratív besorolás: Száraz diófélék
- Összetétel: Makadámdió 100%
- Nyomokban földimogyorót, dióféléket, glutént, szulfitokat, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
-
Származási ország: Guatemala, Kenya
-
Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó,
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A makadámiadió még mindig az egyik legkevésbé ismert dióféle hazánkban. A makadámi finom, enyhe, vajas ízű, és a magasabb ár ellenére is bátran megengedhetjük magunknak, hiszen elég csak néhány darabot megenni belőle, és máris jóllakunk. Akik már felfedezték őket, nem hagyhatják ki őket!
A makadámi a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik. Ezek tartalmazzák a legtöbb egyszeresen telítetlen, egészséges zsírt is. De vigyázz, már 10 dió 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz. Ezek az ízletes diófélék gazdag természetes mangán- és tiamin- (B1-vitamin), valamint a fontos antioxidánsok, az E-vitamin és a szelén természetes forrása. A makadámia még az összes esszenciális aminosavat - a fehérje építőköveit - is tartalmazza, amelyek fontosak az izomnövekedéshez és -regenerációhoz, valamint az immunrendszerhez.
A makadámi a legkalóriadúsabb diófélék közé tartozik. Ezek tartalmazzák a legtöbb egyszeresen telítetlen, egészséges zsírt is. De vigyázz, már 10 dió 200 kalóriát és 22 gramm zsírt tartalmaz. Ezek az ízletes diófélék gazdag természetes mangán- és tiamin- (B1-vitamin), valamint a fontos antioxidánsok, az E-vitamin és a szelén természetes forrása. A makadámia még az összes esszenciális aminosavat - a fehérje építőköveit - is tartalmazza, amelyek fontosak az izomnövekedéshez és -regenerációhoz, valamint az immunrendszerhez.
Összetétel
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: | 3004 kJ / 718 kcal |
Zsír: | 75 g |
ebből telített zsírsavak: | 3,5 g |
Szénhidrátok: | 15,7 g |
ebből cukrok: | 2,1 g |
Rost: | 8,7 g |
Fehérjék: | 8 g |
Só: | 0 g |