Ne hagyd ki az apák napját. Jutalmazd meg szuperhősödet
Az apukák is sok mindent megoldanak, akár az anyukák. És a Grizly tudja, hogy a mindennapi szuperhősnek néha fel kell tölteni az ene...
Jellemzők és előnyök: A mandula ősidők óta része az emberi táplálkozásnak, és gazdag tápértékének köszönhetően széleskörűen alkalmazható, egyedülálló élelmiszerré vált. A mandulával kapcsolatos összes kutatás rámutat a gyümölcs szervezetünkre gyakorolt nagyon jótékony hatására. A mandula több mint 50 % zsírt tartalmaz, amely főként egyszeresen telítetlen (34 %) és többszörösen telítetlen (11 %) zsírsavakból áll. A növényi eredetű élelmiszerek közül a mandula az egyik leggazdagabb fehérjében, közel 20%-os fehérjetartalommal! Csak körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaznak, ezért célszerű aszalt gyümölcsökkel kiegészíteni.
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: | 2665 kJ / 645 kcal |
Zsír: | 56 g |
ebből telített zsírsavak: | 4,9 g |
Szénhidrátok: | 22 g |
ebből cukrok: | 4,0 g |
Rost: | 11,5 g |
Fehérjék: | 24 g |
Só: | 1,6 g |
Az apukák is sok mindent megoldanak, akár az anyukák. És a Grizly tudja, hogy a mindennapi szuperhősnek néha fel kell tölteni az ene...