Nyári kakaós rolád ribizlivel
És kész is van:
A tojásokat sárgájára és fehérjére osztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mandulalisztet, a kakaót és a sütőport. A keveréket habbá verjük, viszonylag kemény masszát kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit fokozatosan a masszához keverünk. Puha, puha tésztát kell kapnunk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, amit kikenünk vajjal és megszórjuk durva liszttel. Ez az eljárás általában nem szükséges sütőpapírral, de itt van. A tekercs nagyon törékeny. A tésztát egyenletesen elosztjuk az előkészített tepsiben, és 180°C-on 10 percig sütjük.
A lapot sütés után azonnal óvatosan lehúzzuk a sütőpapírról, tiszta konyharuhára helyezzük, és a rövidebbik oldalától még melegen feltekerjük. Az így elkészített lapot törölközőben hagyjuk kihűlni, hogy a tekercs megtartsa formáját.
Közben elkészítjük a krémet. A sajtot kicsit felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és cukorral édesítjük. Óvatosan csomagolja ki a kihűlt lapot és helyezze az ételfóliára. Megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a ribizli golyókat, amiket óvatosan belenyomkodunk a krémbe. Most végre feltekerjük a tekercset, finoman, de határozottan. Végül élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűtőben hagyjuk kihűlni.
Veronika Rocková készítette el nekünk a receptet. https://www.taveronika.cz/